Ingrediente
- 800g de muschi de porc
- 3 linguri de ulei
- 1 fir de cimbru
- 1 fir de rozmarin
- 1 catel de usturoi
- 150g de unt
- 1 lingura de piper boabe
- sare
- piper macinat
Mod de preparare
Se incinge uleiul in tigaie, se rumeneste muschiuletul de porc pe toate partile, se condimenteaza cu sare si piper.
Se adauga firele de cimbru si rozmarin si catelul de usturoi zdrobitsi se mai lasa 5 minute.
Se scoate din tigaie si se pune pe o tava si se introduce la cuptor.
Se lasa circa 45 minute, la o temperatura medie, pentru a se fragezi bine, stropindu-l cu sosul din tava.
Pentru crusta- intr-un castron se freaca 150g unt cu un praf de sare pana se face spuma. Se adauga frunzulite de cimbru si rozmarin rupte de pe ramurele, boabele de piper zdrobite grosier si se amesteca bine.
Se unge friptura cu acest amestec si se mai lasa la cuptor inca 10 minute, pentru a se rumeni frumos.
Se serveste cu garnitura preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de porc in crusta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|