File de porc in crusta

Postat de amalia01 in Porc
26 Ian 2016 | 3260 vizualizari
File de porc in crusta

O friptura delicioasa si usor de facut. Merge perfect cu cartofi aurii si sos Remoulade.

Ingrediente

  • 800g de muschi de porc
  • 3 linguri de ulei
  • 1 fir de cimbru
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 catel de usturoi
  • 150g de unt
  • 1 lingura de piper boabe
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Se incinge uleiul in tigaie, se rumeneste muschiuletul de porc pe toate partile, se condimenteaza cu sare si piper.

Se adauga firele de cimbru si rozmarin si catelul de usturoi zdrobitsi se mai lasa 5 minute.
Se scoate din tigaie si se pune pe o tava si se introduce la cuptor.
Se lasa circa 45 minute, la o temperatura medie, pentru a se fragezi bine, stropindu-l cu sosul din tava.

Pentru crusta- intr-un castron se freaca 150g unt cu un praf de sare pana se face spuma. Se adauga frunzulite de cimbru si rozmarin rupte de pe ramurele, boabele de piper zdrobite grosier si se amesteca bine.
Se unge friptura cu acest amestec si se mai lasa la cuptor inca 10 minute, pentru a se rumeni frumos.

Se serveste cu garnitura preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de porc in crusta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Snitele de porc in crusta de cartofi

Postat de merisor67

Snitele de porc in crusta de cartofi

De la inceput vreau sa mentionez ca am incercat doua variante de preparare a acestor snitele. Adica o parte din snitele le-am preparat la cuptor si o parte le-am prajit. Ce-i drept, sunt mai...

Citeste continuarea

Aperitive

Postat de mihaelar63

Aperitive

Mezelurile se feliaza subtire  . Feliati si rulada de cascaval . Mozarella se scurge de lichid Legumele se curata si se spala . Snitelul se taie bucati ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2016, 17:00
la 26.01.2016, 17:08
super
la 26.01.2016, 17:42
la 26.01.2016, 17:42
hmmm arata super!
la 26.01.2016, 18:50
bun, bun!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking