File de salau cu crusta de piure picant

Postat de nico15 in Salau
20 Apr 2011 | 6683 vizualizari
File de salau cu crusta de piure picant

Ingrediente

  • 2 bucati de file de salau
  • 220 g de sfecla rosie
  • 20 g de hrean
  • 200 g de cartofi
  • 200 g de mazare
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 portocala
  • 5 g curry
  • unt
  • 100 g de zahar pentru caramelizare
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 5 g nucsoara( pentru piureul de cartofi)

Mod de preparare

Alegem doua bucati de file de salau mai late, pe fiecare le taiem pe jumatate, se ung cu zeama de lamaie se sareaza si pipereaza cu piper alb, dupa care pe trei dintre ele le facem rulouri si le prindem cu scobitori. Concomitent intr-o tigaie punem trei rondele de portocale foarte subtiri si le vom carameliza, in zaharul din tigaie, dupa ce se caramelizeaza se scop si se lasa in asteptare. Se ia o tava se unge cu ulei de masline se pune hartie de copt si se introduc cele trei rulouri care si ele la randul lor se vor unge cu ulei de masline, se lasa 15 minute la 180 de grade.

Dupa care scoatem rondelele de peste in care vom adauga piureul de mazare si piureul de sfecla, atat mazarea cat si sfecla se fierb separat, se scurge apa de la mazare se sareaza si se soteaza in unt, se trece prin sita se condimenteaza corespunzator, adaugam si un pic de curry si vom blenda. Sfecla dupa ce a fost fiarta(sau se gaseste prefiarta la Megaimage), se adauga un pic de hrean se sareaza si se va trage si ea un pic la tigaie in unt, se va amesteca bine, iar pentru a fi mai fina se va blenda, pentru a se obtine o pasta mai consistenta. Piureul de cartofi il face fiecare dupa metoda lui, dupa care vom trece la pragatirea preparatului.

Ultima bucata de fileu salau, se va trage la tigaie in unt 5-7 minute, pentru a nu fi cruda dupa care trecem la montarea preparatului, dupa cum urmeaza, in cele trei rulouri le umplem pe fiecare cu cate un alt piureu rezultat: sfecla, cartofi, mazare.

Luam ultima bucata de peste si asezam in straturi succesive:mazarea, sfecla si cartoful la final, luam fileul si in asezam deasupra rulourilor pe care le vom da la cuptor alte 15 minute, incercam inainte de a se lua de la cuptor.

Pentru aranjamentul de pe farfurie(covorasul) punem apa cu sare la fiert si introducem un morcov iar in alta cratioacioara un dovlecel, dar acesta se va introduce mult mai tarziu deoarece are alt timp de fierbere si o textura mult mai fina ca morcovul.

Dupa ce sunt fierte legumele se scot din apa se lasa sa se raceasca si se va taia foarte subtire si se va trece la realizarea aranjamentului, ca in imagine. Se va aranja covorasul peste care adaugam pestele nostru, vom decora cu un stiks iar pentru a fi un preparat mai vesel vom desena in farfurie cu dressing de sfecla si portocala.

Portia este foarte mare de aceea m-am gandit si am facut portiile mai mici, decorand  in mai multe feluri, am mai adaugat pentru dessign: o rosie cherry, o felie de dovlecel fiert, paste de orez coapte la cuptor si un alt dressing demi-glace.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de salau cu crusta de piure picant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Salau cu zucchini

Postat de mihaelar63

Salau cu zucchini

Medalioanele de salau se spala si se asaza in tava. Sarati pestele si stoarceti zeama de  lamaie  proaspat,  peste fiecare bucata. Dovlecelul se curata de coaja...

Citeste continuarea

Salau in stil marocan -nr. 1400

Postat de mihaelar63

Salau in stil marocan -nr. 1400

Bucatile de peste spalate si lasate sa se zvante se pun in vasul in care vor fi pregatite . Se maseaza pestele cu sosul chermoula . Se presara deasupra putina sare si piper cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2011, 20:50
Ooooo Nico...ce prezentare superba...si o reteta excelenta!!!
la 20.04.2011, 21:59
Da' ce le-ai dichisit de frumos pe farfurie
la 20.04.2011, 23:35
super
la 21.04.2011, 09:57
la 21.04.2011, 11:32
ce frumos arata

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking