File de salau in crusta de pesmet cu parmezan

Postat de mirela0911 in Salau
8 Mai 2022 | 5614 vizualizari
File de salau in crusta de pesmet cu parmezan

Cautand pe net retete de preparare a fileului de peste, m-am oprit la acest fel pe care l-am pregatit dupa gustul nostru si care ne-a incantat foarte tare papilele gustative. Cantitatile sunt aproximative pentru ca am pus dupa ochi, ulterior a trebuit sa mai adaug, dar per total a iesit super bun.

Ingrediente

  • 8 bucati file de salau de nil taiate in doua
  • sare, piper pentru condimentat pestele
  • cca 100 g pesmet
  • cca 4 lg parmezan ras
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • 1/2 lgt boia dulce afumata
  • 1 lg patrunjel verde tocat
  • 2 lg ulei de masline
  • 4-5 lg pline cu mustar
  • cartofi natur si lamaie pentru servire

Mod de preparare

Fileul de peste se spala, se sterge cu prosoape absorbante, se taie in jumatati apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa deoparte.

Intr-un bol se pune mustarul si se asaza alaturi o pensula din silicon pentru a o avea la indemana.

Intr-un alt bol mai larg se pune pesmetul, parmezanul, sarea, piperul si patrunjelul tocat. Se combina bine appi se toarna uleiul de masline. Se amesteca pana se obtine o compozitie mai compacta, bine omogenizata.

Se pregateste tava cu hartie de copt si se porneste cuptorul la 180 de grade.

Se ia fiecare bucata de peste, se unge cu mustar cu ajutorul pensulei apoi se tavaleste prin amestecul de pesmet si parmezan. Se asaza pe tava si se trece la urmatoarea bucata de peste pana se fac toate.

Se da tava la cuptorul incins la 180 de grade pentru cca 30 de minute sau pana cand sunt frumos rumenite bucatile de peste.

Intre timp se fierb si cartofii in apa cu sare. Se servesc asezonati cu patrunjel alaturi de fileul de peste si stropiti cu lamaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de salau in crusta de pesmet cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salau ca-n Ardeal

Postat de AlexTeacher

Salau ca-n Ardeal

  Spalati, curatati si puneti cartofii la fiert; Odata fierti lasati-i la scurs; Cand se racesc, taiati-i felii groase de 5 mm;...

Citeste continuarea

Salau cu legume

Postat de mihaelar63

Salau cu legume

Curatati si spalati legumele. Taiati jumatati de rondele dovlecelul. Taiati rondele morcovul, ceapa si usturoiul. Spalati pestele si-l asezati intr-o forma din ceramica...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2022, 18:10
la 08.05.2022, 19:21
Ai dat-o pe fonfleuri
la 08.05.2022, 19:22
la 08.05.2022, 20:53
Îmi place cum arată...!
la 08.05.2022, 21:12
Arata tare bine, dar mie imi ajunge o portie mare de cartofi!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking