Ingrediente
- 500 gr file de salau
- 2 cartofi fierti in coaja
- 2 fire de ceapa verde
- 2 fire de usturoi verde
- 2 linguri marar tocat
- 1 ou
- 2 linguri pesmet
- sare si piper dupa gust
- jumatate lingurita oregano uscat
- In plus:
- pesmet pentru tavalit chiftelutele
- 1 lingurita de boia dulce
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Curata cartofii fierti si raciti, apoi da-i pe razatoarea cu ochiuri mici. Marunteste intr-un tocator ceapa si usturoiul si pune-le peste cartofi. Poti pune o ceapa uscata si cativa catei de usturoi in locul celor verzi.
Marunteste apoi si pestele. Ai mare grija sa verifici inainte sa nu aiba oase! Rastoarna-l in castron, adauga mararul tocat, oul batut si pesmetul. Condimenteaza cu sare, piper si oregano uscat, apoi omogenizeaza bine compozitia. Formeaza chiftelutele si tavaleste-le prin pesmetul amestecat cu boia dulce. Pune-le intr-o tava pe hartie de copt si stropeste-le cu ulei de masline, apoi coace-le la 180 de grade C, cam 15 de minute, intoarce-le pe partea cealalta si mai lasa-le inca 15 minute, pana se rumenesc.
Serveste chiftelutele de peste calde sau reci, alaturi de o salata proaspata, sunt delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|