Chiftelute de peste

Postat de Oana in Salau
5 Oct 2017 | 13317 vizualizari
Chiftelute de peste

Chiftelute de peste, coapte in cuptor, cu mai putine grasimi, se prepara foarte usor si sunt ideale langa o salata colorata! Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

Ingrediente

  • 500 gr file de salau
  • 2 cartofi fierti in coaja
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 2 linguri marar tocat
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • sare si piper dupa gust
  • jumatate lingurita oregano uscat
  • In plus:
  • pesmet pentru tavalit chiftelutele
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Curata cartofii fierti si raciti, apoi da-i pe razatoarea cu ochiuri mici. Marunteste intr-un tocator ceapa si usturoiul si pune-le peste cartofi. Poti pune o ceapa uscata si cativa catei de usturoi in locul celor verzi.

Marunteste apoi si pestele. Ai mare grija sa verifici inainte sa nu aiba oase! Rastoarna-l in castron, adauga mararul tocat, oul batut si pesmetul. Condimenteaza cu sare, piper si oregano uscat, apoi omogenizeaza bine compozitia. Formeaza chiftelutele si tavaleste-le prin pesmetul amestecat cu boia dulce. Pune-le intr-o tava pe hartie de copt si stropeste-le cu ulei de masline, apoi coace-le la 180 de grade C, cam 15 de minute, intoarce-le pe partea cealalta si mai lasa-le inca 15 minute, pana se rumenesc.

Serveste chiftelutele de peste calde sau reci, alaturi de o salata proaspata, sunt delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftelute din peste

Postat de Ksenya

Chiftelute din peste

  Pestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file.  Painea o rupem bucatele si o punem...

Citeste continuarea

Chiftelute de somon

Postat de andaoana

Chiftelute de somon

Am tocat somonul, ceapa, usturoiul, ardeiul si mai mult de jumatate din porumb. Le-am dat prin masina de tocat cu ciur mai mare.  Intr-un bol amestecam tot ce am macinat impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2017, 14:37
Am mancat la Sulina asa ceva, n-a vrut a a ne divulge reteta, au zis ca trebuie sa venim de cel putin 5 ori la domnul Topaz sa obtinem retete pe baza de peste....;-bd
la 05.10.2017, 14:52
la 05.10.2017, 14:52
bune bune
la 05.10.2017, 15:07
la 05.10.2017, 18:10

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking