File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Postat de mirela0911 in Salau
16 Ian 2022 | 6376 vizualizari
File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Dupa o cautare pe google, am hotarat sa gatesc in acest fel fileul de salau, o mancare usoara, sanatoasa si gustoasa.

Ingrediente

  • 4 buc generoase de file de salau
  • sare, piper dupa gust
  • 2 catei de usturoi
  • 4 felii de lamaie bio
  • ulei de masline

Pt. servit:

  • cartofi natur
  • legume chinezesti
  • lamai bio
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.

Fileul de peste se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante apoi se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si stropita u ulei de masline. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se curata usturoiul apoi se taie in jumatati se se asaza cate o bucata pe fiecare file de peste. Se taie 4 felii de lamaie si se asaza si acestea peste peste. Se stropeste pestele cu putin ulei de masline.

Se ia o alta hartie de copt, se stropeste si aceasta cu putin ulei de masline apoi cu grija se ia foaia si se pune peste tava cu peste, cu partea cu ulei in jos.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 15-20 de minute.

Intre timp se prepara la tigaie si legumele chinezesti conform instructiunilor de pe ambalaj (le-am luat in graba de la Lidl si doar acasa am vazut ca de fapt erau legume chinezesti, nu legume pt ciorba cum as fi vrut).

Cand este gata pestele, se indeparteaza hartia de copt de deasupra si se mai lasa pestele fara, inca 5 minute.

Se serveste cu cartofii natur si legumele chinezesti, gaenisite cu patrunjel verde tocat si lamaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Postat de katty

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Curatam pestele bine, il spalam si il crestam oblic din loc in loc pe ambele parti. Il dam cu sare si piper si il lasam deoparte. Curatam legumele si le taiem rondele de 5-6 mm. Taiem usturoiul...

Citeste continuarea

Chiftelute de peste

Postat de Oana

Chiftelute de peste

Curata cartofii fierti si raciti, apoi da-i pe razatoarea cu ochiuri mici. Marunteste intr-un tocator ceapa si usturoiul si pune-le peste cartofi. Poti pune o ceapa uscata si cativa catei de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2022, 19:29
Ce preparat delicios!
la 16.01.2022, 20:01
Totul e pregatit cat se poate de sanatos! Mie imi ajung cartofii si cu niste legume!
la 16.01.2022, 20:16
la 16.01.2022, 20:47
Super!
la 16.01.2022, 20:49

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking