Ingrediente
- file de salau
- 2 oua
- 1 ceasca faina alba
- 1 ceasca pesmet
- condiment pentru peste
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Fileul de peste se trece printr-un jet de apa, apoi se pune la scurs. Dupa ce s-a scurs bine, presaram condimente pentru peste si-l lasam 5-7 minute sa se imprieteneasca cu condimentele ;)
Taiem fileul in bucati mari.
Batem bine ouale cu un pic de sare.
Amestecam faina cu pesmetul.
Luam cate o bucata de peste si-l tavalim prin amestecul de faina-pesmet, il trecem prin oul batut pe amabele parti si-l adaugam in tigaia cu ulei ferbine. Il prajim pe o parte si pe alta la foc potrivit pana se rumeneste frumos. Dupa ce s-a rumenit, se scoate pe un platou unde am asezat servetele pentru a absorbi excesul de ulei.
Noi l-am servit cu garnitura de cartofi la cuptor si sos tartar.
Daca ti-a placut reteta noastra "File de salau pane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|