File de vita in foitaj

Postat de sufletista in Vita
25 Iul 2012 | 2898 vizualizari
File de vita in foitaj

reteta preluata din revista click pofta buna

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare
  • Umplutura
  • 1 kg pulpa de vita
  • 500 g carne tocata
  • 2 cepe
  • 2 linguri cu ulei
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • patrunjel verde
  • Sosul marinat
  • 200 ml bere(vin rosu)
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • cateva fire de cimbru proaspat
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • UNS
  • 1 ou

Mod de preparare

Sosul marinat - amestecam berea (vinul), uleiul, cimbrul rupt bucatele, usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust.

Intepam bucata de carne in mai multe locuri cu o tepusa, o ungem cu mustar si o introducem in sosul mariant, acoperim si lasam la rece 2-3 ore, intorcand carnea din cand in cand in sos.

ALUAT - cernem faina de 2 ori intr-un castron mare, facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul, apa calduta, sare si otetul. Amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi framantam pana se formeaza un aluat omogen si elastic, ce il lasam intr-un loc cald 15 minute.

Umplutura - calim ceapa toacata marunt in ulei incalzit, cand incepe sa isi schimbe culoarea adaugam carnea tocata si calim pana cand scade zeama si este bine patrunsa, amestecand din cand in cand. Dam deoparte si adaugam restul de ingrediente dupa gust, omogenizam si lasam sa se raceasca

Impartim coca in 2 si intindem 2 foi.

Asezam prima foaie o ungem cu putin ulei, adaugam si a 2 foaie, o ungem cu ulei si adaugam pe toata suprafata compozitia de carne calita, asezam bucata de carne si rulam strans.

Asezam rulada intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si ungem deasupra cu oul batut

Dam tava la cuptor cca 50 minute (eu am lasat 1 ora )

Daca ti-a placut reteta noastra "File de vita in foitaj" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Snitel vienez

Postat de timea

Snitel vienez

Feliem carnea si batem feliile cu ciocanul de batut carne. Saram si piperam carnea pe ambele parti (ideal e sa o acoperim cu folie alimentara si sa o lasam la rece vreo 2 ore). Pregatim trei...

Citeste continuarea

Friptura cu carne de vita si telina

Postat de eumimi

Friptura cu carne de vita si telina

Taiem carnea in bucati potrivite si o punem intr-un vas de yenna. Adagam pasta de tomate, 1 cana de apa, telina tocata cuburi si ardeiul taiat julienne. Usturoiul il tocam marunt si il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2012, 16:26
vreau ! Are un milion de calorii , tocmai am mancat ciocolata dar tot vreau .
la 25.07.2012, 16:34
mutulica daca tinem cont de calorii nu mai mancam nimic
la 25.07.2012, 16:37
mama, arata senzational! felicitari!
la 25.07.2012, 16:40
mmmmmmmm..felicitari..super!!
la 25.07.2012, 16:45
laura

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking