Tartă cu praz

Postat de Gouda in Aperitive / Garnituri
21 Sep 2010 | 4970 vizualizari
Tartă cu praz

O tartă originală cu praz pe care acum eu cu pisicuţa mea Fanea, am păpat-o cu mare plăcere! A iesit delicioasă! :) Vă recomand să o încercaţi şi voi! ;)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri apă
  • sare
  • Pentru umlutură:
  • 4 fire fire praz parte albă
  • 200 g file de vită afumat
  • 100 g caşcaval ras Gouda ;)
  • 2 ouă
  • 100 g smîntînă 10 %
  • 1 lingură ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat

Mod de preparare

  Se taie untul cubuleţe şi se amestecă cu făina pînă capătă o consistenţă nisipoasă. Se adaugă oul, puţină apă, sare şi se frămîntă un aluat omogen, care apoi se înveleşte în folie transparentă şi se lasă la rece 30 de minute.

  În acest timp se rumeneşte fileul de vită tăiat, în tigaia încinsă cu uleiul de masline, apoi se scoate pe şerveţele absorbante. Se taie prazul rondele, se opăreşte 5 minute în apă cu sare, se scurg şi se călesc 2 minute în grăsimea lăsate de la rumenirea fileurilor de vită.

  Se unge cu puţin ulei o formă de tartă şi se întinde pe ea aluatul, acoperind şi pereţii. Se toarnă în formă prazul amestecat cu fileul de vită, iar peste ele se toarna ouăle bătute şi amestecate cu caşcavalul ras şi smîntîna, cu sare, piper şi busuioc.

  Se pune forma la cuptor pentru 30-40 de minute la 220 grade şi se serveşte caldă, tăiată felii.

  Poftă mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu praz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Postat de merisor67

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul...

Citeste continuarea

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Postat de panacris

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Aluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2010, 15:21
bun venitarata tare binesuper si 5 furcu de la mine
la 21.09.2010, 15:32
Multumesc mult!
la 21.09.2010, 15:37
Bun venit. Arata foarte bine tarta.
la 21.09.2010, 15:53
bun venit ! tarta cred ca e tare buna
la 21.09.2010, 16:10
Bun sosit la Bucatarasi.
Arata tare bine tarta ta.

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking