Ingrediente
- Pentru aluat:
- 250 g făină
- 150 g unt
- 1 ou
- 3 linguri apă
- sare
- Pentru umlutură:
- 4 fire fire praz parte albă
- 200 g file de vită afumat
- 100 g caşcaval ras Gouda ;)
- 2 ouă
- 100 g smîntînă 10 %
- 1 lingură ulei de masline
- sare
- piper
- busuioc uscat
Mod de preparare
Se taie untul cubuleţe şi se amestecă cu făina pînă capătă o consistenţă nisipoasă. Se adaugă oul, puţină apă, sare şi se frămîntă un aluat omogen, care apoi se înveleşte în folie transparentă şi se lasă la rece 30 de minute.
În acest timp se rumeneşte fileul de vită tăiat, în tigaia încinsă cu uleiul de masline, apoi se scoate pe şerveţele absorbante. Se taie prazul rondele, se opăreşte 5 minute în apă cu sare, se scurg şi se călesc 2 minute în grăsimea lăsate de la rumenirea fileurilor de vită.
Se unge cu puţin ulei o formă de tartă şi se întinde pe ea aluatul, acoperind şi pereţii. Se toarnă în formă prazul amestecat cu fileul de vită, iar peste ele se toarna ouăle bătute şi amestecate cu caşcavalul ras şi smîntîna, cu sare, piper şi busuioc.
Se pune forma la cuptor pentru 30-40 de minute la 220 grade şi se serveşte caldă, tăiată felii.
Poftă mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu praz" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|