Financiers cu smochine

Postat de Lia1 in Prajituri
30 Sep 2014 | 4405 vizualizari
Financiers cu smochine

Un desert clasic frantuzesc, compozitia are gust de pricomigdale, pe care le ador, asemanatoare fiind ingredientele, doar ca mai contin si unt rumenit. Si cum o oferta de smochine cu 50% reducere nu poate fi refuzata, in loc de mure, am pus sferturi de smochina taiata evantai asa cum am vazut la o prajitura de-a Lubitei. Aveam albusuri intr-un borcan la congelator (rezista perfect sticla, doar sa nu fie plin borcanul). Un desert foarte usor de facut si aplaudat cu bis de ai mei, am preparat putin, s-a terminat repede, mai bine dublati cantitatile ca sa va ajunga 3 zile. Cred ca se pot pastra pentru mai multe zile la frigider daca aveti un eveniment.

Ingrediente

  • 70 g unt nesarat
  • 40 g faina alba (50g daca le vreti mai ferme)
  • 60 g migdale
  • 90 g albusuri de ou (de la 2 oua XL sau 3S)
  • 95 g zahar pudra
  • 1 lingura miere
  • spray cu ulei vegetal pentru uns formele daca nu ai din silicon
  • 4 smochine sau 250g alte fructe (mure, fructe de padure, nectarine, fructe rosii, etc.)
  • OPTIONAL: 2 linguri de zahar pudra pentru pudrat
  • 11-12 forme de briosa cu haina din silicon

Mod de preparare

1. Incinge cuptorul la foc minim.

2. Spala smochinele si lasa-le intregi la scurs intr-o sita.

3. Topeste untul într-o cratita medie cu fund gros, la foc mediu si apoi mic pana se rumeneste (cam 6-7 minute) sau mai mult dar trebuie sa devina putin aramiu. Apoi se da la rece 3-4 minute, sau pana ii vine randul sa fie adaugat la restul.

4. Între timp, migdalele intregi si faina se macina fin cu rasnita (am folosit pe cea de cafea). 

5. Intr-un bol mare cu peretii inalti, bati cu mixerul albusul pana devine tare si apoi pui tot zaharul si mai bati maxim 1 minut. 

6. Adauga bezeaua si amesteca pana omogenizeaza. 

7. Cu un tel para amesteci cu mierea cu miscari de jos in sus.

8. Adaugi din amestecul uscat in transe, vreo 3, si omogenizezi. E gata. Bagi bolul in frigider daca nu coci imediat.

9. Acest aluat se poate face si cu 3 zile inainte daca va ajuta la vreun eveniment.

10. Sprayezi cu f. putin ulei formele la interior (eu n-am mai uns, avand forme din silicon pe care le-am pus in cavitatile unei tavi pt briose).

11. Smochinele le tai pe lung in 3. Fiecare treime o sectionezi la 4 mm, pastrand un capat unit si pui pe cate un financier in evatai.

12. Introduci in cuptor tava si maresti la 190grade focul. In 15-16 minute sunt gata si aurii. Eu le-am vrut mai coapte pentru ca mi se pareau cam moi si le-am mai lasat 10 minute (trebuia sa mai reduc focul, dar a fost ok si asa).

13. Scoti tava pe ceva antitermic si le lasi in forme pentru 10 minute la racit la temperatura camerei.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Financiers cu smochine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosi aerate umplute cu crema caramel

Postat de merisor67

Desert gogosi aerate umplute cu crema caramel

Pentru aluat, punem într-un vas, pe foc, apa cu untul și sarea, iar când untul se topește și compoziția atinge punctul de fierbere, adăugăm toată făina și amestecăm intens...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat umed si mure

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat umed si mure

Pentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2014, 19:16
Franţuzesc, da, dar "altoit" cu ceva din orient (smochinele) şi cu priceputa mână românească. Bun!
la 30.09.2014, 19:16
bune bune
la 30.09.2014, 19:17
Ce dragute sunt! Mi-e pofta de smochine proaspete
la 30.09.2014, 19:24
imi place
la 30.09.2014, 19:33

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking