Ingrediente
- 1 file mare de peste (salau)
- 1 lingurita de boia dulce
- 100 g de faina
- 2 oua
- ulei pentru prajit
- 1 lamaie
- 100 g parmezan ras
- covrigei sarati
Mod de preparare
Taie fileul de salau batonete de 2 degete latime si stropeste-le cu fresh-ul de lamaie.
Intr-un blender pune covrigeii si parmezanul si macina bine. Ideea de baza este sa nu-i faci pudra, lasa-i putin mai mari.
Pune amestecul pe o farfurie. Amesteca apoi faina cu boia si trece prima data bucatile de peste prin ele.
Trece-le apoi prin ou batut si prin amestecul de covrigei si parmezan.
Incinge uleiul intr-o tigaie si cand este gata de prajit, pune batonetele de peste inauntru.
Prajeste-le pe ambele parti pana capata o nuanta aurie. Scoate-le pe o farfurie cu servetele, pentru a absorbi uleiul in exces.
Serveste-le alaturi de cartofi prajiti sau chipsuri, langa un sos tartar, alioli sau chiar si un sos sweet chilli.
Poti oricand sa-mi urmezi exemplul si sa ii servesti cu o dulceata de ardei iuti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fish fingers sau crochete de peste in crusta de covrigei si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|