Ingrediente
- 1.5 kg felii fleica de porc cu tot cu soric
- 1.5 kg cartofi
- 1 cana lapte
- 6 catei usturoi
- 1 lingurita rasa de cimbru macinat
- 1 lingurita pasta iute de ardei [ Eros Pista ]
- sare
- piper
Mod de preparare
Bucatile de fleica se sareaza si se punintr-un vas . Peste ele se toarna laptele si se da la rece de seara pana dimineata .
Cartofii se curata , se spala si se taie jumatati sau sferturi si se pun intr-o tava .Puneti peste cartofi 300 ml apa .
Usturoiul se curata si se da prin presa de usturoi .
Amestecati usturoiul cu sare , pasta de ardei si cimbru macinat .
Carnea se scurge de lapte si se unge cu mix-ul cu usturoi .
Asezati carnea deasupra cartofilor , acoperiti cu folie de aluminiu [ sau capac si dati la cuptor o ora .
Dupa aceasta indepartati folia si lasati friptura sa se rumeneasca .
Serviti fleica cu cartofi insotita de salata sau muraturile preferate .
Daca ti-a placut reteta noastra "Fleica de porc cu cartofi la tava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
|