Fleica de porc cu cartofi la tava

Postat de mihaelar63 in Porc
16 Dec 2014 | 25547 vizualizari
Fleica de porc cu cartofi la tava

Imi place friptura de Turda dar nu reusesc sa o prepar asa cum o tineam eu minte de pe vremuri .In macelariile din zona poti gasi bucati de fleica portionate denumite generic ,, friptura de Turda ''. Am preparat o fripturica tinan cont de pontul cu tinerea carnii cateva ore in lapte , pentru fragezire .

Ingrediente

  • 1.5 kg felii fleica de porc cu tot cu soric
  • 1.5 kg cartofi
  • 1 cana lapte
  • 6 catei usturoi
  • 1 lingurita rasa de cimbru macinat
  • 1 lingurita pasta iute de ardei [ Eros Pista ]
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Bucatile de fleica se sareaza si se punintr-un vas . Peste ele se toarna laptele si se da la rece de seara pana dimineata .

Cartofii se curata , se spala si se taie jumatati sau sferturi si se pun intr-o tava .Puneti peste cartofi  300 ml apa .

Usturoiul se curata si se da prin presa de usturoi .

Amestecati usturoiul cu sare , pasta de ardei si cimbru macinat .

Carnea se scurge de lapte si se unge cu mix-ul cu usturoi .

Asezati carnea deasupra cartofilor , acoperiti cu folie de aluminiu [ sau capac si dati la cuptor o ora .

Dupa aceasta indepartati folia si lasati friptura sa se rumeneasca .

Serviti fleica cu cartofi insotita de salata sau muraturile preferate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fleica de porc cu cartofi la tava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Snitele de porc in crusta de pesmet cu parmezan

Postat de AdrianUdrea

Snitele de porc in crusta de pesmet cu parmezan

Se feliaza cotletul de porc in felii foarte subtiri.  Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele, apoi se presara putina sare peste ele. Se amesteca ouale cu sare, piper si mustar...

Citeste continuarea

Chiftele umplute cu mozzarella

Postat de sufletista

Chiftele umplute cu mozzarella

Intr-un bol mai mare amestecam carnea de porc cu carnea de pui, adaugam condimente dupa gust, ceapa data prin razatoare si stoarsa bine. Usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt, ouale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2014, 15:09
bun bun
la 16.12.2014, 15:16
Cea mai buna!
la 16.12.2014, 15:19
delicios
la 16.12.2014, 15:21
Multumesc
la 16.12.2014, 15:22
Clemeee Unde esti ?

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking