Fleica de porc cu cartofi la tava reteta gustoasa de friptura

Postat de mihaelar63 in Porc
16 Dec 2014 | 25835 vizualizari
Fleica de porc cu cartofi la tava reteta gustoasa de friptura

Fleica de porc cu cartofi la tava reteta gustoasa de friptura Imi place friptura de Turda dar nu reusesc sa o prepar asa cum o tineam eu minte de pe vremuri .In macelariile din zona poti gasi bucati de fleica portionate denumite generic ,, friptura de Turda ''. Am preparat o fripturica tinan cont de pontul cu tinerea carnii cateva ore in lapte , pentru fragezire .

Ingrediente

  • Ingrediente Fleica de porc cu cartofi la tava reteta gustoasa de friptura
  • 1.5 kg felii fleica de porc cu tot cu soric
  • 1.5 kg cartofi
  • 1 cana lapte
  • 6 catei usturoi
  • 1 lingurita rasa de cimbru macinat
  • 1 lingurita pasta iute de ardei [ Eros Pista ]
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cum se prepara Fleica de porc cu cartofi la tava reteta gustoasa de friptura

Bucatile de fleica se sareaza si se punintr-un vas . Peste ele se toarna laptele si se da la rece de seara pana dimineata .

Cartofii se curata , se spala si se taie jumatati sau sferturi si se pun intr-o tava .Puneti peste cartofi  300 ml apa .

Usturoiul se curata si se da prin presa de usturoi .

Amestecati usturoiul cu sare , pasta de ardei si cimbru macinat .

Carnea se scurge de lapte si se unge cu mix-ul cu usturoi .

Asezati carnea deasupra cartofilor , acoperiti cu folie de aluminiu [ sau capac si dati la cuptor o ora .

Dupa aceasta indepartati folia si lasati friptura sa se rumeneasca .

Serviti fleica cu cartofi insotita de salata sau muraturi. Recomandam si Friptura de porc cu sos de piper verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Fleica de porc cu cartofi la tava reteta gustoasa de friptura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Perisoare aperitiv

Postat de eumimi

Perisoare aperitiv

Cartofii ii curatam, ii taiem felii mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, ii pasam. Carnea tocata o punem intr-un bol, adaugam usturoiul si morcovul date pe...

Citeste continuarea

Mâncare de praz cu carne de porc

Postat de portiadelumina

Mâncare de praz cu carne de porc

Se prepară foarte simplu.  Carnea de porc se taie bucăţele (ca pentru gulaş) şi se prăjeşte un pic, cât să se rumenească puţin. Între timp se curăţă şi se toacă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2014, 15:09
bun bun
la 16.12.2014, 15:16
Cea mai buna!
la 16.12.2014, 15:19
delicios
la 16.12.2014, 15:21
Multumesc
la 16.12.2014, 15:22
Clemeee Unde esti ?

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking