Mâncare de praz cu carne de porc

Postat de portiadelumina in Porc
2 Mar 2013 | 24716 vizualizari
Mâncare de praz cu carne de porc

Printre legumele preferate de mine se numără şi prazul. Nu că ar fi vreo legumă care să nu-mi placă, după cum bine ştiţi. Prazul îl gătesc în felurite forme, recunosc, de cele mai multe ori în zilele de post, dar şi în zilele "de dulce" când îl combin cu carnea. Pentru azi am ales varianta cu carne, o combinaţie de gust şi culoare ce dă savoare oricărei mese.

Ingrediente

  • 1 kg praz
  • 300 gr. pulpă porc (poate fi şi ceafă)
  • 50 cl. ulei
  • sare - o lingură rasă
  • piper boabe
  • 3 foi dafin
  • 100 gr. ţelină
  • 2 morcovi
  • 4 linguri bulion
  • 400 cl. apă

Mod de preparare

Se prepară foarte simplu. 

Carnea de porc se taie bucăţele (ca pentru gulaş) şi se prăjeşte un pic, cât să se rumenească puţin. Între timp se curăţă şi se toacă prazul în bucăţele de cca 2 cm. Se curăţă legumele şi se dau pe răzătoare (ţelina şi morcovul). O parte de morcov l-am tăiat beţişoare. Legumele astfel pregătite se călesc într-o cratiţă în cca 50 cl ulei, peste care se adaugă şi prazul. Se completează cu apă (atât cât să nu acopere definitiv ingredientele), se pun bucăţelele de carne, piperul, sarea şi dafinul şi se lasă la foc mic. Eventual e bine să se acopere vasul fiindcă se înăbuşă mai repede prazul, reducând timpul de preparare. Cu câteva minute înainte de final se adaugă bulionul şi sosul de ardei iute. Eu am folosit "iuţica" primită premiu. Se toacă pătrunjelul şi se adaugă peste îngredientele fierte şi se mai lasă un minut la fiert.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de praz cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (84)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza cu afumatura si sorici

Postat de mihaelar63

Varza cu afumatura si sorici

Spalati si taiati marunt ceapa si prazul. Curatati, spalati si tocati morcovu, telina si ardeiul. Pentru usurarea si rapiditatea prepararii eu am folosit pentru tocat, robotul...

Citeste continuarea

Mancare de praz cu carne de porc si masline

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de praz cu carne de porc si masline

Se prajeste carnea in ulei si se da deoparte. In grasimea ramasa se caleste ceapa (curatata de foi, spalata si taiata julienne), apoi se adauga prazul (curatat de moate si frunze, spalat si taiat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2013, 11:27
Bună idee! Delicioasă mâncărica!Frumoasă prezentare!
la 02.03.2013, 11:28
Da , da , daaaaaaa ... place (ziceai ca n-ai camera foto )
la 02.03.2013, 11:29
Mulţumesc Cristina. Ştii doar că-s nebucătar Numai că uneori îmi mai ies şi mie Chiar are un gust deosebit
la 02.03.2013, 11:29
Diana, am un aparat foto legat cu sârmă Merge când vrea el Mulţam
la 02.03.2013, 11:36
Padre, stii ceva?
Din nebucatar asa cum te consideri, ne cam dai gata cu preparatele si prezentarile pe care le faci!

Vezi toate comentariile (84)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking