Ingrediente
- Fleică de porc cca. 1000 g,
- Pentru umplutură:
- Carne tocată de porc cca. 400 g,
- Sare de mare 1 linguriță,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Rozmarin proaspăt 1 crenguță
- Ghimbir pudră ½ linguriță,
- Șofran pudră ½ lingurță,
- Măsline negre feliate cca. 100 g,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Boia de ardei dulce 1 linguriță.
- Pentru tooping:
- Boia de ardei dulce 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Pudră de usturoi 1 lingură.
- Pentru gătit: Piper boabe mosaic (roșu, verde, alb și negru) 1 linguriță,
- Rozmarin 1 crenguță,
- Prune uscate cca. 100 g,
- Merișoare uscate cca. 100 g,
- Foaie de dafin 1 bucată,
- Vin roșu demisec cca. 250 ml,
- Mere galbene 2 bucați,
- Sos Worchester 1 lingură.
Mod de preparare
Fleica se bate ușor cu ciocanul de carne pentru a se obține un dreptunghi de cca. 3 cm înălțime.
Ceapa se curăță și se taie mărunt.
Într-un vas încăpător se adaugă carnea tocată mirodeniile, ceapa tocată, măslinele foliate și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele.
Pe bucata de fleică se întinde amestecul de carne tocată și se rulează strâns. Rulada obținută se leagă strâns cu ață alimentară sau cu fire de silicon.
Apoi se asezonează de sare, piper, pudra de usturoi și se așează într-un vas termorezistent, în cazul meu vasul aparatului de gătit slow adăugându-se piperul boabe, foaia de dafin fir-ul de rozmarin și sos-ul wortchester.
Se pune la gătit la foc mic cca. 6 ore acoperit pe modulul HIGH, air calsic în cuptor se lasă la gătit acoperit la cca. 180 grade cca. 3 ore.
La jumătatea timpului de gătire se adaugă prunele uscate, merișoarele și merele tăiate în sferturi, se mai completează cu puțină apă dacă este cazul.
Rulada se servește fierbinte cu garniture și salata preferată.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fleica de porc umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|