Floarea mielului

Postat de rivka in Vita
8 Mar 2010 | 4199 vizualizari
Floarea mielului

by epurasha(adaptare)

Ingrediente

  • 3 foi mari de placinta
  • 300 grame carne tocata de vitel
  • 250 grame branza telemea
  • 150 grame cascaval ras
  • 2 cepe mari
  • 5 catei usturoi
  • 1 lingura mare de pasta de ardei iuti sambal
  • 2 linguri de sos de soia
  • 4 linguri ulei masline
  • condimente pt carne tocata
  • sau sare, piper, boia
  • 1 conserva mica de pasta de rosii
  • 5 oua
  • 2 linguri patrunjel uscat
  • 50 grame unt
  • pentru servit iaurt proaspat rece de la frigider

Mod de preparare

Carnea tocata se prajeste in tigaie impreuna cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, condimentele.Cand e aproape gata se adauga sosul de soia si se mai lasa putin la rumenit.Se stinge focul se aduga conserva de pasta de rosii, o lingura plina de pasta de ardei iuti(sambal) si se amesteca bine.

Prima foaie de placinta se intinde pe masa.Se zdrobeste cu mana uniform pe suprafata foii branza telemea.

Deasupra se intinde a 2-a foaie de placinta.

Se intinde uniform compozitia de carne tocata cu ajutorul lingurii de lemn.

Deasupra se intinde cea de-a treia foaie apoi se ruleaza strans sul.

Sulul se taie felii cu ajutorul unui cutit de paine, de cca 8-10 cm.

Intr-o tava de tort se pune hartie de copt udata prima data sub jet de apa si stoarsa bine sa ia forma vasului.Primul sul de aluat se pune in mijloc apoi celelalte in jurul primului ca o floare.

Se adauga cate o felie de unt pe fiecare sul, si cascavalul 150 grame ras.

Se bat cele 5 oua cu patrunjelul tocat bine cu furculita si se toarna deasupra.

In cuptorul incalzit la foc mic 160 grade se da tava cca 1 ora pana se rumeneste bine .

Se scoate, se scoate floarea pe o farfurie si se serveste calda langa un pahar mare de iaurt rece.

Este o bomba calorica dar cat se poate de gustoasa! merita cu siguranta facuta si repetata cat de des.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Floarea mielului" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de miel reteta

Postat de panacris

Ciorba de miel reteta

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se...

Citeste continuarea

Floarea mielului

Postat de epurasha2bb

Floarea mielului

Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga carnea tocata, apoi pasta de rosii si condimentele,cimbrul uscat. Se lasa sa se raceasca putin, timp in care incalzim cuptorul si intindem foaia de aluat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 08.03.2010, 20:18
la 08.03.2010, 20:32
la 08.03.2010, 20:54
delicios
la 08.03.2010, 22:20
super rivka, cred ca a iesit foarte gustos!eu am folosit aluat gros de foietaj, sunt niste foi speciale si alea se umfla mai mult la cuptor, cu din astea subtiri nu am incercat dar arata tare fain si asa.si am remarcat soia si usturoiul carecred ca dau un plus de savoare! am sa pun si eu data viitoare.
la 08.03.2010, 22:39
Felicitari Rivka!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking