Ingrediente
- Flori de soc medii cca. 10 bucăți,
- Ouă cca. 200 g, (am avut ou de strut!) sau 4-5 de găină,
- Făină albă cât cuprinde pentru a se obține un aluat cca. 200 g,
- Bere cu ghimbir de la SanoVita /Lapte/Apă minerală/ cca. 300 ml,
- Zahăr brun 2-3 linguri,
- Sare cca. 1 linguriță,
- Zahăr pudră vanilat 1 plic,
- Ulei de floarea soarelui presat la rece de la SanoVita cca. 350 ml.
Mod de preparare
Florile de soc se curăță de impurități și se lasă la scurs.
Între timp se pregătește compoziția pentru aluat, care trebuie să fie fluid, din ouă, bere/lapte/apă minerală, zahăr, zahăr vanilinat și făină. Atenție trebuie să fie un pic mai gros decât cel de clătite. Cantitățile pot fi variabile, plus/minus 10 % ;)
Floarea de sos curățată se scufundă, în amestecul de mai sus, apoi se scoate și se pune la prăjit în uleiul fierbinte. Se prăjește cca. 5 minute, întorcându-se pe ambele părți.
După ce s-a rumenit, se scoate, pe un șervet absorbant, se pudrează din belșug cu zahăr pudră vanilinat și se savurează ca atare sau cu dulceață, după gustul fiecăruia.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de soc pane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|