Ingrediente
- un pachet aluat de foietaj
- kaizer
- salam
- cascaval
- rondele de ardei gras
- rondele de praz
- burta de somon afumat
- chia
Mod de preparare
Intindem aluatul si il taiem patratele, pe care le mai intindem un pic cu sucitorul. Pe fiecare patrat, punem o felie sau jumatate de felie de salam, in functie de diametru. Fiecare patrat il taiati pe la colturi, dar fara a taia marginea laturii din mijloc, apoi punem o feliuta subtire de cascaval, o rondea de ardei si una de praz si presaram seminte de chia. Ridicam coltul taiat spre mijlocul umpluturii, la fel facem si cu coltul opus, il aducem spre mijloc si lipim varful de centru. Facem la fel si cu celelalte colturi, lipim bine cu degetul, varfurile si avem o prima floare de pizza. La fel am facut si mini pizza cu kaizer si cu somon. Facem asa toate patratele de aluat, le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor la 180-200 de grade C - o temperatura medie. Le lasam pana se rumenesc frumos, le scoatem, le lasam sa se racoreasca putin si sevim cu ketchup. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele mini-pizza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|