Ingrediente
- 1 pachet de aluat de foietaj feliat 10/10 cm( pachetul standard contine 10 felii),dar eu le-am luat la oferta :15 felii
- 5 mere mari
- zahar
- zahar pudra
- scortisoara macinata
- sucul de la o lamie
- pentru decor:cirese confiate,coji de portocala confiate, portocale pitice”kumquat”
Mod de preparare
Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea fi folosit.
Merele se curate de coaja si samburi I se taie in rondele de cca 1 cm.
Se pune la fiert 1 l de apa cu 2 linguri de zahar si sucul de la o lamaie; cand a inceput sa fiarba se adauga rondelele de mar si se lasa sa dea in 2-3 clocote.
Se scot intr-o strecuratoare pentru a se scurge plusul de lichid.
Patratelele de aluat se presara cu cate o lingura de zahar si ½ lingurita de scortisoara ; se preseaza putin cu sucitorul pentru a se impregna in aluat.
Se taie marginile patratelului de aluat, pastrand cca 1cm la mijloc netaiat pe fiecare latura.
Se usuca daca mai este nevoie o rondea de mar pe hartie de bucatarie si se amplaseaza in mijlocul patratelului de aluat.
Se ridica pe rand cele 4 colturi spre mijlocul patratului de aluat si se lipesc la mijloc; se obtine astfel o floare , care se aseaza in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade 20 de minute sau pana au luat o culoare aurie.
Se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu cate o cireasa confiata, portocala pitica”kumquat” sau coaja de portocala confiata in mijlocul fiecarei flori.
Este o reteta foarte usoara si practica , mai ales cand esti in pana de timp.
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricelele Nadinei din foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|