Ingrediente
- Aluat :
- 300 gr faina de secara
- 150 ml apa
- 8 gr drojdie
- 3 linguri ulei masline
- 1 lingurita oregano uscat
- sare
- o piscatura de zahar
- Umplutura :
- 1 ceapa rosie taiata rondele
- 1 lingurita oregano uscat
- 2 linguri ulei masline
- 100 gr telemea de capra
- 1 ardei rosu
Mod de preparare
Drojdia (eu am folosit drojdie proaspata ,dar se poate folosi si uscata), am desfacut-o in 100 ml apa calduta impreuna cu putin zahar. A amestecat Oana in ea pana cand drojdia a fost dizolvata complet.
Intr-un vas punem faina, sarea, oregano si uleiul de masline.
Le amestecam si adaugam drojdia dizolvata in apa si restul de 50 ml apa.
Framantam pana cand se omogenizeaza bine si se desprinde de pe degete. Daca nu se dezlipeste, mai adaugati 1-2 linguri faina.
Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca 30 minute sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa acest timp, intindem aluatul in tava, il stropim cu ulei de masline si presaram oregano uscat.
Ceapa taiata rondele o asezam peste aluat, si sfarmam branza de capra. Pe margini am pus bucati de ardei rosu.
Punem aluatul in cuptorul incins pentru 20-30 minute (depinde de cat de gros este aluatul).
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu ceapa si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|