Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata

Postat de gospodariu in Piine
25 Mai 2016 | 2987 vizualizari
Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata

Ingrediente

  • 300g faina;
  • un plic de drojdie uscata;
  • 10 linguri ulei de floarea-soarelui;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 90ml apa calduta;
  • rosii;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 lingurita zahar;
  • o ceapa;

Mod de preparare

Se framanta un aluat ca de paine.Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata , sarea , zaharul ,iar apoi se adauga apa calduta si uleiul de masline.Se framanta ,apoi se lasa la crescut timp de 1 ora.

Dupa o ora,se intinde aluatul si se aseaza intr-o tava/vas yena ce a fost uns cu ulei de masline.

   Se mai lasa la crescut 30 minute,iar apoi se pun rosiile care se apasa usor pentru a intra in aluat.

   Se introduce in cuptor pentru 10 minute, dupa care se scoate tava, se presara ceapa ce a fost initial prajita si 2-3 linguri de ulei de masline si se introduce tava din nou in cuptor.

   Se lasa in cuptor pana cand marginile prind o culoare aurie.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paini hot dog de casa

Postat de ctlina

Paini hot dog de casa

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina,oul, zaharul, maiaua si sarea....

Citeste continuarea

Chifle umplute

Postat de cristinutanicolita

Chifle umplute

Faina se cerne si se amesteca cu sarea si drojdia. Se adauga apa calduta treptat si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la loc caldut pana isi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2016, 21:32
la 26.05.2016, 06:40
Buna!
la 26.05.2016, 09:27
Bunaaa! O am si eu pe lista, dar in combinatie cu rozmarin
la 26.05.2016, 20:03
la 26.05.2016, 21:58
Imi place!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking