Ingrediente
- 300g faina;
- un plic de drojdie uscata;
- 10 linguri ulei de floarea-soarelui;
- 1 lingura ulei de masline;
- 90ml apa calduta;
- rosii;
- 1 lingurita sare;
- 1 lingurita zahar;
- o ceapa;
Mod de preparare
Se framanta un aluat ca de paine.Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata , sarea , zaharul ,iar apoi se adauga apa calduta si uleiul de masline.Se framanta ,apoi se lasa la crescut timp de 1 ora.
Dupa o ora,se intinde aluatul si se aseaza intr-o tava/vas yena ce a fost uns cu ulei de masline.
Se mai lasa la crescut 30 minute,iar apoi se pun rosiile care se apasa usor pentru a intra in aluat.
Se introduce in cuptor pentru 10 minute, dupa care se scoate tava, se presara ceapa ce a fost initial prajita si 2-3 linguri de ulei de masline si se introduce tava din nou in cuptor.
Se lasa in cuptor pana cand marginile prind o culoare aurie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|