Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata

Postat de gospodariu in Piine
25 Mai 2016 | 2973 vizualizari
Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata

Ingrediente

  • 300g faina;
  • un plic de drojdie uscata;
  • 10 linguri ulei de floarea-soarelui;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 90ml apa calduta;
  • rosii;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 lingurita zahar;
  • o ceapa;

Mod de preparare

Se framanta un aluat ca de paine.Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata , sarea , zaharul ,iar apoi se adauga apa calduta si uleiul de masline.Se framanta ,apoi se lasa la crescut timp de 1 ora.

Dupa o ora,se intinde aluatul si se aseaza intr-o tava/vas yena ce a fost uns cu ulei de masline.

   Se mai lasa la crescut 30 minute,iar apoi se pun rosiile care se apasa usor pentru a intra in aluat.

   Se introduce in cuptor pentru 10 minute, dupa care se scoate tava, se presara ceapa ce a fost initial prajita si 2-3 linguri de ulei de masline si se introduce tava din nou in cuptor.

   Se lasa in cuptor pana cand marginile prind o culoare aurie.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu crenvursti si mozzarella

Postat de madi_marin

Paine cu crenvursti si mozzarella

Punem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate. Apa caldă se...

Citeste continuarea

Paine

Postat de caroline

Paine

Punem intr-un bol faina, sarea, zaharul si amestecam usor.  Adaugam drojdia proaspata si apa usor incalzita (nu fierbinte) . Incepem sa framantam aluatul. Daca aluatul este prea tare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2016, 21:32
la 26.05.2016, 06:40
Buna!
la 26.05.2016, 09:27
Bunaaa! O am si eu pe lista, dar in combinatie cu rozmarin
la 26.05.2016, 20:03
la 26.05.2016, 21:58
Imi place!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking