Foccacia cu cascaval si branza

Postat de pusikmea in Pizza
27 Mar 2011 | 6914 vizualizari
Foccacia cu cascaval si branza

eram tare curioasa care este diferenta dintre pizza si foccacia, pentru ca in viziunea mea, erau una si aceasi :D... acum cand am facut si foccacia pot spune ca sunt tot pe acolo, e foarte buna, insa tot pizza prefer :D :)):))

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml apa calduta
  • 2 linguri de ulei de masline
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de zahar

pt toping:

  • cascaval ras
  • branza de vaca rasa
  • cimbru uscat
  • busuioc uscat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • ketchup sau pasta de rosii

Mod de preparare

Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta si o lingura de faina intr-un bol si lasam asa 30 de minute pana creste maiaua.

Cand maiaiua a crescut, adaugam faina, uleiul si apa calduta si framantam pana aluatul devine unul elastic, fara sa se lipeasca de maini.

Lasam aluatul la crescut o ora.

Dupa ce a crescut il impartim in 2, intindem fiecare parte cu mana direct in tava unsa cu ulei si mai lasam sa creasca cat pregatim toping-ul.

Inaite de a pune toping-ul, facem niste adancituri in aluat, apoi amestecam ueiul cu ketchup, cimbru si busuioc ( astea le punem in functie de gustul fiecaruia) si turnam peste aluat, il intindem cu o lingura peste tot, apoi punem cascavalul si branza rasa si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos la foc mediu.

Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia cu cascaval si branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Foccacia

Postat de susu

Foccacia

Se dizolva drojdia in ½ cantitate de apa calduta cu putina sare si se toarna la mijlocul fainii intr-un castron. Lasi 5 minute si apoi faci coca (cu restul de apa calduta) aducand faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2011, 18:03
arata bine, imi place eu am mancat foccacia la un restaurant dar era adevarata foccacia adica era goala pe dinauntru cu bucuioc si se vedeau urmele de deget pe ea adica gaurile alea cred ca era facuta in cuptor dala de pizza habar nu am, oricum era super tot ma tin sa fac si eu foccacia acasa dar nu stiu cum imi va iesi
la 27.03.2011, 18:09
ce bine arata am folosit robotul prima oara ptr paine,ca nici eu nu le am cu aluaturile cu drojdie Ti-a mai ramas si ptr mine o felie
la 27.03.2011, 18:10
da, adevarata foccacia din ce am citit si eu este simpla cu cimbru si ulei de masline, este o paine italiana, care nu trebuie sa depaseasca 2 cm inaltime, insa adaptam si noi dupa gusturile noastre
la 27.03.2011, 18:11
e f buna Dana...si cea de aici, italieneasca e superrr...se papa goala.... ....dar cum ziceai, adaptam dupa gusturi....si eu am facut cu pancetta ....si mai e aiic o bunatate de foccacia cu .....hribi ( era sa le zic porcini...ca nu-mi venea termenul in minte in rom....D).....dar cu siguranta sia sa cu branzica e f buna
la 27.03.2011, 18:12
foarte bine arata

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking