Ingrediente
- pt blat:
- 500 g faina
- 1 plic drojdie uscata
- 250 ml apa calduta
- 2 linguri de ulei de masline
- un praf de sare
- 1 lingurita de zahar
- pentru topping:
- carnaciori oltenesti
- cascaval
- rosii de gradina
- busuioc uscat
- cimbru verde
- ardei
Mod de preparare
Punem drojdia impreuna cu o lingurita de zahar si cu putina apa calduta si o lingura de faina intr-un bol si lasam asa 30 de minute pana creste maiaua.
Cand maiaiua a crescut, adaugam faina, uleiul si apa calduta si framantam pana aluatul devine unul elastic, fara sa se lipeasca de maini.
Lasam aluatul la crescut o ora.
Cand a crescut il intindem intr-o tava dreptunghiulara cu mana, il ungem cu putin ulei, apoi punem carnaciorii taiati rondele, ardeiul, cascavalul si rosiile taiate si ele tot rondele.
Deasupra punem cimbru verde si busuioc uscat si dam la cuptor aproximativ 40 de minute.
Servim cat este calda langa un pahar de cola.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pe blat de foccacia" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|