Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant

Postat de Ela68 in Pizza
1 Mai 2014 | 7256 vizualizari
Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant

Reteta celebrului Jamie Oliver probabil a facut inconjurul lumii . Din multele variante incercate, aceasta este preferata mea si v-o recomand din toata inima, in special iubitorilor de blat subtire si crocant. Comentariul lui spune tot : "odata ce-ati incercat aceasta reteta usoara de aluat de pizza, nu veti mai privi inapoi ( aveti incredere in mine ) "!

Ingrediente

    • 500 gr faina tip 00 ( sau faina ce are continut ridicat de gluten )
    • 1/2 lingurita sare fina
    • 7 gr drojdie uscata ( 1 plic )
    • 1 lingurita zahar
    • 2 linguri ulei de masline
    • 325 fr apa calduta
Umplutura :
  • 4 ciuperci mari
  • 1 ceapa
  • 4 linguri purumb congelat
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 linguri masline
  • oregano
  • 250 gr mozarella sau parmezan
  • ulei de masline
  • busuioc ( optional )
  • ketchup pentru uns aluatul

Mod de preparare

1. Am facut putin diferit fata de reteta originala pentru ca m-am obisnuit sa lichefiez drojdia, n-am incercat niciodata s-o amestec direct in faina. Asadar, puneti intr-un vas mic drojdia cu zaharul pana sa se lichefiaza, si adaugati doua linguri de apa calda si faina pana se obtineti un amestec moale, ca o smantana. Lasati la crescut cateva minute cu un prosopel deasupra.

2. Cerneti faina si puneti-o intr-un vas, adaugati sarea si amestecati. Apoi turnati drojdia in apa calduta si  omogenizati. Intr-un castron faceti o gaura in mijlocul fainii si puneti amestecul de drojdie si uleiul. Amestecati cu o furculita pana ce lichidul este bine inglobat si lasati zece minute sa se dezvolte glutenul. Astfel, aluatul va fi elastic si usor de intins.

3. Presarati faina pe masa de lucru si incepti sa framantati pana veti obtine un aluat elastic ce se desprinde usor de maini.

4. Puneti aluatul intr-un bol si acoperiti vasul cu un prosop umed, lasati intr-un loc caldut, ferit de curent, timp de-o ora, pana ce volumul se dubleaza.

5. Dupa dospire, rasturnati aluatul pe blatul de lucru si-l mai framantati putin pana ce iese aerul din el.

6. Impartiti aluatul in patru si intindeti-l cu sucitorul. ( Eu l-am intins precum italienii la pizzeri, l-am tras de margini si l-am asezat pe pumni,rotindu-l, pana s-a intins la diametru de 24-26 cm, grosimea fiind de maxim 1 centimetru.

7. Personal, la capitolul coacere, va recomand o piatra de copt. Gustul este comparabil cu cel al unei pizza cfacute in cuptor cu vatra.. Daca reusiti sa va procurati, atunci incingeti piatra cu o ora inainte sa introduceti pizza in cuptor. Avantajul este ca dureaza foarte putin coptul fiecareia, in jur de zece minute. 

8. Umplutura o veti pregati in timp ce aluatul creste. Spalati, curatati ciupercile si taiati-le felii. Ardeiul taiati-l felii, apoi scoateti samburii de la masline. Caliti ceapa cu putin zahar si sare.

9. Impartiti toate ingredientele in patru. Ungeti cu ketchup fiecare aluat asezat pe o bucata de hartie de copt si puneti deasupra ingredientele aferente, apoi presarati oregano si turnati putin ulei de masline. Tineti la cuptor aproximativ zece minute. Va veti da seama cand e gata, caci incepe sa creasca pe margini. Nu tineti mai mult, fiindca devine prea crocant.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pizza "Mumia proaspata"- Halloween Pizza

Postat de Lia1

Pizza "Mumia proaspata"- Halloween Pizza

Confectionam mai intai sablonul cu forma mumiei. Eu am facut rapoarte si proportii ca sa stabilesc dimensiunile sablonului pornind de la dimensiunea celei mai mari tavi pe care o am (37x37...

Citeste continuarea

Pizza cu salam uscat

Postat de Jymy

Pizza cu salam uscat

Se framanta un aluat elastic (din igredientele date) ce se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. (Din aceasta cantitate de aluat, au iesit doua tavi de pizza) Se imparte in doua parti egale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2014, 15:23
Wow!!! Delicioasa!!!
la 01.05.2014, 15:25
ce frumoasa e
la 01.05.2014, 15:27
superba! direct la favorite!
la 01.05.2014, 15:31
Wooow, ce pofta mi-ai facut!!
la 01.05.2014, 15:43
mmm ce imi place

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking