Pizza din blat cu susan

Postat de Patricia_Iordache_79 in Pizza
4 Sep 2013 | 9740 vizualizari
Pizza din blat cu susan

Baietelul si sotul meu nu pot trai daca trece o saptamana fara sa le pregatesc pizza. Fiind mari consumatori de susan, m-am gandit sa incerc un blat cu susan. A iesit un blat pufos si aromat...o bunatate! Daca va place susanul, va rog sa incercati aceasta pizza. Cu siguranta nu veti regreta.

Ingrediente

  • Ce ne trebuie pentru aluat:
  • 250 gr. faina;
  • 125 ml. apa calduta/lapte caldut (de aceasta data am folosit apa);
  • 15 gr. drojdie proaspata;
  • 1 lingurita rasa cu zahar;
  • 2 linguri cu ulei de masline;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 30 gr. susan crud sau prajit.
  • Ce ne trebuie pentru umplutura:
  • 6 linguri sos de rosii (sau ketch-up de casa);
  • sare;
  • piper;
  • cimbru;
  • ierburi de Provence;
  • o mana plina cu masline negre fara samburi (taiate rondele);
  • o cutie mica cu boabe de porumb;
  • 3-4 felii bacon feliat;
  • 2 rosii mici taiate felii subtiri;
  • 100 gr. cascaval (sau cat va place)

Mod de preparare

Cum preparam aluatul:   

Punem intr-un castron faina. Incalzim putin apa/laptele, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii. Eu folosesc o lingura cu care amestec compozitia pana observ ca incepe sa se lipeasca de aceasta si incepe sa fie greu de amestecat. Sterg lingura cu putina faina curata din castron si incep sa framant cu mana pana obtin o coca nelipicioasa, usor elastica.

Potrivim de sare. Adaugam susanul si framantam bine pana ce semintele de susan sunt  "imprastiate" in toata coca. Ungem un vas cu ulei si asezam coca, o acoperim cu un prosop si o punem la cuptorul cu microunde (fara sa il pornim!!) pentru a feri aluatul de diferente de temperatura (ex: deschis geamul, usa etc). Lasam aluatul la crescut 30-45 minute.

Cum preparam umplutura:

Daca nu avem sos de rosii gata preparat sau ketch-up de casa, procedam astfel: Punem intr-un ibric 4 linguri de bulion, 4 linguri de apa, putina sare, piper, putin cimbru, 2 catei de usturoi pisati si lasam sa dea in clocot apoi oprim focul.


Radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mici; Taiem rosia felii subtiri. Scurgem boabele de porumb de zeama. Taiem feliile de bacon in bucati patrate sau cum dorim. Feliem maslinele in rondele.

Cum montam pizza pentru a o pune la cuptor:

Luam o tava rotunda (a mea are diametrul de 28 cm), o ungem cu putin ulei de masline si punem coca in mijloc, apoi cu mainile unse cu putin ulei intindem coca pe toata suprafata tavii. Acoperim cu un prosop curat si lasam la cald inca 15-20 minute.

Punem sosul de rosii pe toata suprafata pizzei, adaugam condimentele, apoi  punem cascavalul ras.

Asezam dupa bunul plac bucatalele de bacon, feliile de rosii, boabele de porumb, maslinele. Dam tava la cuptorul incins la 220 grade timp de 15-20 minute, pana se rumeneste. Din cantitatile mentionate obtinem o pizza cu diametrul de 28 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza din blat cu susan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza vegetariana cu blat de zucchini, preparata la tigaie

Postat de Bucataras

Pizza vegetariana cu blat de zucchini, preparata la tigaie

Da dovleceii pe razatoare si stoarce excesul de lichid. Amesteca intr-un castron dovleceii cu oul, faina, semintele si condimentele. Transfera compozitia intr-o tigaie cu ulei incins si...

Citeste continuarea

Ardei umpluti si inveliti in aluat de pizza(reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Ardei umpluti si inveliti in aluat de pizza(reteta video)

     se pune faina intr-n bol si facem un orificiu  unde se  pune drojdie si zahar,, se toarna jumatate din apa si se lasa drojdie sa se activeaza timp de 5 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2013, 10:42
Super!!!
la 04.09.2013, 10:46
arata super
la 04.09.2013, 10:46
Mutumesc Dya!
la 04.09.2013, 10:46
Karla, ma bucur ca-ti place!
la 04.09.2013, 10:48
arata bine! buna inovatia

sa incerci sa faci blatul din cantitate mai mica ... e cam gros dar fiecare face cum ii place, poate preferati cu mai multa paine

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking