Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant

Postat de Ela68 in Pizza
1 Mai 2014 | 7460 vizualizari
Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant

Reteta celebrului Jamie Oliver probabil a facut inconjurul lumii . Din multele variante incercate, aceasta este preferata mea si v-o recomand din toata inima, in special iubitorilor de blat subtire si crocant. Comentariul lui spune tot : "odata ce-ati incercat aceasta reteta usoara de aluat de pizza, nu veti mai privi inapoi ( aveti incredere in mine ) "!

Ingrediente

    • 500 gr faina tip 00 ( sau faina ce are continut ridicat de gluten )
    • 1/2 lingurita sare fina
    • 7 gr drojdie uscata ( 1 plic )
    • 1 lingurita zahar
    • 2 linguri ulei de masline
    • 325 fr apa calduta
Umplutura :
  • 4 ciuperci mari
  • 1 ceapa
  • 4 linguri purumb congelat
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 linguri masline
  • oregano
  • 250 gr mozarella sau parmezan
  • ulei de masline
  • busuioc ( optional )
  • ketchup pentru uns aluatul

Mod de preparare

1. Am facut putin diferit fata de reteta originala pentru ca m-am obisnuit sa lichefiez drojdia, n-am incercat niciodata s-o amestec direct in faina. Asadar, puneti intr-un vas mic drojdia cu zaharul pana sa se lichefiaza, si adaugati doua linguri de apa calda si faina pana se obtineti un amestec moale, ca o smantana. Lasati la crescut cateva minute cu un prosopel deasupra.

2. Cerneti faina si puneti-o intr-un vas, adaugati sarea si amestecati. Apoi turnati drojdia in apa calduta si  omogenizati. Intr-un castron faceti o gaura in mijlocul fainii si puneti amestecul de drojdie si uleiul. Amestecati cu o furculita pana ce lichidul este bine inglobat si lasati zece minute sa se dezvolte glutenul. Astfel, aluatul va fi elastic si usor de intins.

3. Presarati faina pe masa de lucru si incepti sa framantati pana veti obtine un aluat elastic ce se desprinde usor de maini.

4. Puneti aluatul intr-un bol si acoperiti vasul cu un prosop umed, lasati intr-un loc caldut, ferit de curent, timp de-o ora, pana ce volumul se dubleaza.

5. Dupa dospire, rasturnati aluatul pe blatul de lucru si-l mai framantati putin pana ce iese aerul din el.

6. Impartiti aluatul in patru si intindeti-l cu sucitorul. ( Eu l-am intins precum italienii la pizzeri, l-am tras de margini si l-am asezat pe pumni,rotindu-l, pana s-a intins la diametru de 24-26 cm, grosimea fiind de maxim 1 centimetru.

7. Personal, la capitolul coacere, va recomand o piatra de copt. Gustul este comparabil cu cel al unei pizza cfacute in cuptor cu vatra.. Daca reusiti sa va procurati, atunci incingeti piatra cu o ora inainte sa introduceti pizza in cuptor. Avantajul este ca dureaza foarte putin coptul fiecareia, in jur de zece minute. 

8. Umplutura o veti pregati in timp ce aluatul creste. Spalati, curatati ciupercile si taiati-le felii. Ardeiul taiati-l felii, apoi scoateti samburii de la masline. Caliti ceapa cu putin zahar si sare.

9. Impartiti toate ingredientele in patru. Ungeti cu ketchup fiecare aluat asezat pe o bucata de hartie de copt si puneti deasupra ingredientele aferente, apoi presarati oregano si turnati putin ulei de masline. Tineti la cuptor aproximativ zece minute. Va veti da seama cand e gata, caci incepe sa creasca pe margini. Nu tineti mai mult, fiindca devine prea crocant.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza vegetariana cu blat subtire si crocant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Pizza

Postat de caroline

Pizza

Incepem prin a prepara aluatul .  Punem intr-un bol faina cernuta si o amestecam cu drojdia si un praf de sare .( eu am folosit doar un cub de drojdie la un kilogram faina si a fost...

Citeste continuarea

Pizza ciobaneasca

Postat de Sim0naWorld

Pizza ciobaneasca

Faina am cernut-o intr-un bol,apoi am adaugat drojdia si am amestecat. Am inceput sa adaug apa calduta putin cate putin, amestecand cu o spatula. Am pus si praful de sare, si am inceput sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2014, 15:23
Wow!!! Delicioasa!!!
la 01.05.2014, 15:25
ce frumoasa e
la 01.05.2014, 15:27
superba! direct la favorite!
la 01.05.2014, 15:31
Wooow, ce pofta mi-ai facut!!
la 01.05.2014, 15:43
mmm ce imi place

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking