Pizza vegetariana à la Veneţia

Postat de Mihaela11_jo in Pizza
7 Ian 2011 | 5268 vizualizari
Pizza vegetariana à la Veneţia

Este o reteta de pizza vegetariana pe care am mancat-o la Veneţia; singura modificare este ca dupa ce am copt ardeii , eu i-am curatat de coaja; pizza de la Veneţia era pregatita cu ardeii necojiti. Ideea de decor am luat-o de la o pizza pe care am consumat-o la Milano si mi s-a parut foarte decorativa presarata cu frunze de rucola si varza rosie.

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 300 grame faina
  • 60 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 15 grame drojdie de bere instantanee
  • 1 lingurita de sare
  •  Umplutura
  • 4 ardei verzi copti si curatati de coaja
  • 2 rosii mari
  • 2 vinete de marime medie
  • 4 dovlecei zucchini
  • 250 grame de ciuperci sau o conserva de ciuperci feliate
  • 100 grame masline negre feliate
  • 2 lingurite za’atar( oregano uscat cu seminte de susan prajite)
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • 3 linguri ulei de masline
  • cascaval ras

Mod de preparare

Blatul

Se amesteca faina cernuta cu drojdia instantanee 1 minut, apoi se adauga se celelalte ingrediente; se prepara o coca. Se lasa sa creasca cel putin o ora. Se framanta din nou si se imparte in doua. Se intind 2 foi care se aseaza in 2 tavi de aluminiu cu diametrul de 32 cm unse cu ulei.

Umplutura

Ardeiul se coace pe plita si se curata de coaja. Vinetele se taie in rondele sau pe lungime; se sareaza si se lasa 20 de minte, apoi se storc de apa. Dovleceii zucchini se taie felii subtiri pe lungime. Se incinge uleiul de masline si se adauga feliile de dovlecel; se calesc pana iau o culoare aurie. Se scot pe hartie absorbanta. Se procedeaza la fel cu vinetele feliate. Ciupercile se taie marunt si se calesc in ulei pana iau o culoare aurie.

Se aseaza pe blatul de pizza ardeii copti taiati felii subtiri, vinetele si dovleceii. Rosiile se taie in jumatati si apoi se feliaza; se aseaza peste vegetale  si se presara cu maslinele si za’atarul. Se rade cascavalul deasupra rosiilor. Se lasa in tava inca 15 minute ca sa mai creasca.

Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade 15 minute; se aprinde cuptorul de sus si se lasa cateva minute pana ia o culoare aurie. Se scoate pe un platou si se presara cu frunze de rucola si varza rosie taiata fideluta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza vegetariana à la Veneţia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite pizza

Postat de mitinita

Clatite pizza

Se amesteca intr-un bol ouale, lapte si apa minerala, apoi se adauga faina, sarea si se amesteca cu un tel. Se introduce Panini Maker Breville in priza si se pune cu un polonic mic...

Citeste continuarea

Pizza la tigaie

Postat de MotanLaOale

Pizza la tigaie

Blat : Se amesteca oul, iaurtul, uleiul si faina amestecata cu sarea si praful de copt. Trebuie sa obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite care curge mai greu de pe tel, dar totusi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2011, 10:02
Am facut si eu pizza cu za'atar. Taaare buna!
la 07.01.2011, 10:08
Multumesc Miha
la 07.01.2011, 10:09
bunatate de Pizza
la 07.01.2011, 10:11
Criss
la 07.01.2011, 10:19
super arata!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking