Ingrediente
Blat de pizza:
- 750 gr faina
- 350 ml apa calduta
- 100 ml ulei de masline
- 1 plic si jumatate de drojdie uscata
- 2 lingurite de sare
Sos:
- 3 rosii mari
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri pline de ulei de masline
- o mana de busuioc proaspat
- 3 linguri ketckup dulce
- cateva firicele de rozmarin verde
Umplutura:
- 300 gr sunca
- 600 gr mozzarella
- 10 bucati mari ciuperci proaspete
- parmezan
- ardei capia
- masline
- crengute de rozmarin
- oregano
- busuioc verde si uscat
- ketchup dulce
Mod de preparare
Se prepara blatul de pizza: framantam aluatul, nu dureaza mult si-l lasam la loc cald in bucatarie o ora sau pana isi dubleaza volumul.
intindem blatul cu mana ( eu am reusit sa fac asta profil in aer :)))))), deci fara sucitor, e ideal, trageti usor de margini si veti vedea ca se intinde perfect.
Punem blatul in tava tapetata( eu l-am pus in tava cuptorului).
In timpul in care aluatul a fost la crescut, am preparat sosul la blender si am tocat si razuit toate ingredientele pentru umplutura.
Am pus sosul pe tot aluatul, apoi deasupra o parte de mozzarella, sunca, ciupercile, maslinele, am presarat oregano, rozmarin, busuioc uscat, am pus apoi din nou mozzarella, parmezan, ketchup, si felii de ardei.
Am copt pizza o ora la 200 de grade pentru ca a fost extrem de plina de umplutura si nu am vrut sa risc sa ramana cruda in interior.
Desigur decorul il faceti cum doriti, eu am pus busiocul proaspat dupa ce am scos-o din cuptor.
E chiar grozava!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Familia" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|