Ingrediente
- pt aluat:
- 350 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 3-4 linguri ulei de masline
- 580 gr faina alba
- 1 cub mic de drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
- pt umplutura:
- 800 gr pulpa de miel
- 800 gr pulpa de vitel
- 2 cepe
- 3 linguri ulei de masline
- 3-4 linguri pasta de ardei copt picanta
- 1 lingurita seminte chimen, sumac(eu am folosit seminte de coriandru), piper, sare
- 1 cutie rosii in suc
- 1 mana frunze de patrunjel tocate marunt
- 2 linguri frunze proaspete de menta tocate marunt
- pt servit:
- 1 sticluta kefir(de la Lidl am folosit eu) sau orice iaurt de baut
- 1 praf de sare
- 1 lingurita menta proaspata tocata marunt
- cuburi de gheata
Mod de preparare
Pentru aluat am folosit masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa la ingrediente.
Pentru umplutura: carnea de miel si vitel se taie cuburi, se toaca la masina de carne sau robotul de bucatarie. Ceapa se taie marunt si se caleste in 3-4 linguri ulei de masline. Peste ceapa se adauga cele doua feluri de carnuri macinate, se amesteca mereu pana carnea se desface si se caleste pana zeama lasata scade,se adauga pasta de ardei copt(daca este dulce adaugati ardei iute dupa gust), rosiile date prin robot, sucul de la rosii, mirodeniile rasnite sau pisate in mojar. Se amesteca toate ingredientele si se mai prajesc pt 5-10 minute la foc iute. La sfarsit se adauga si verdeturile tocate marunt.
Intre timp aluatul a fost framantat si dospit. Impartim aluatul in 4 bucati, luam fiecare bucata in parte, o intindem pe masa de lucru infainata intr-o forma dreptunghiulara, punem un strat subtire de umplutura, adunam marginile si dam o forma de barcuta aluatului.Am stropit cu putin ulei de masline pizza si am mai adaugat cate frunze de menta tocate marunt. Daca le vrem crocante le coacem imediat la 200 grade pt 10 minute, iar daca le dorim mai pufoase, lasam aluatul sa creasca 5-10 minute si le coacem la 180 grade pt 15 minute.
Pentru servit am facut ayran(bautura tipic turceasca): am desfacut sticla de kefir, i-am adaugat un praf de sare, 1 lingurita menta proaspata tocata marunt, am agitat bine sticla, iar in momentul servirii am pus 2-3 cuburi de gheata in paharul cu ayran.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza turceasca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (47)
|