Pide cu carne tocata (pizza turceasca)

Postat de rocsi_1612 in Pizza
20 Feb 2022 | 4852 vizualizari
Pide cu carne tocata (pizza turceasca)

 De ceva timp tot vreau sa pregatesc aceste pide cu carne, dar abia acum le-a venit randul. Sunt grozav de bune si gustoase, umplutura super delicioasa si parca nu ne mai saturam de ele. Deja le-am repetat si ai mei cica, vezi sa le mai faci. Este fain ca se pot manca calde, dar si reci si pot fi puse la pachetul de la munca. Eu am plusat cu niste cascaval ras, desi reteta nu prevede. Oricum, ca sa va convingeti, trebuie sa le faceti si voi. Suntem in sezonul rece, deci e perfect de aprins cuptorul!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 600 gr de faina
    • 7 gr drojdie uscata
    • 1 lingurita zahar
    • 370 ml apa calduta
    • 3 linguri ulei de masline
    • sare
    Pentru umplutura:
    • 600 gr carne tocata amestec (vita cu porc)
    • 2 cepe verzi
    • 1 ardei kapia
    • 250 gr rosii decojite in suc propriu
    • 1/2 legatura patrunjel verde
    • sare
    • piper
    • boia de ardei dulce
    • cimbru uscat
    • usturoi pudra (sau 1 catel mare)
    • 200 gr cascaval (optional)
    • 1 ou

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un pahar turnati putin din apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecati si lasati 5 minute deoparte. Faina cernuta o amestecati cu sarea. Adaugati drojdia, amestecati cu o paleta, apoi turnati apa treptat, framantati pana obtineti un aluat omogen. La final incorporati bine uleiul de masline. Acoperiti aluatul cu un prosop curat, il lasati sa dospeasca la loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Ceapa verde curata, o taiati rondele. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete mici. Rosiile le tocati marunt. Patrunjelul verde il tocati. Intr-un bol amestecati carnea tocata cu ceapa verde, ardeiul, rosiile si patrunjelul. Presarati sare, piper, boia, cimbru, usturoi pudra si le incorporati bine. Acoperiti bolul cu folie si dati la frigider pentru o ora. Puteti pregati carnea chiar si cu o seara inainte si o lasati la frigider. Aluatul dospit, il rasturnati pe masa de lucru, presarata cu faina. Scoateti umplutura din frigider si o impartiti in 8, fie din ochi, fie o cantariti. Impartiti aluatul in 8 bucati egale. Luati prima bucata de aluat, il intindeti intr-o foaie dreptunghiulara, nu foarte subtire. Puneti si o parte din umplutura, o intindeti, lasati doar marginile putin libere. Incepeti si rulati marginile spre interior, dandu-i forma de barca, iar in mijloc ramane umplutura la vedere. La fel procedati cu toate. Puneti hartie de copt intr-o tava mare, asezati 3-4 pide, cate va incap cu distanta intre ele, pentru ca vor creste. Radeti cascavalul, puneti cate putin deasupra, peste umplutura. Oul il bateti spuma, ungeti cu un penson, marginea de aluat. Le introduceti in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 20-22 de minute, pana se rumenesc. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor.

Serviti calde si ce raman, le puneti pe un platou si le acoperiti cu folie. Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pide cu carne tocata (pizza turceasca)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pizza cu carne tocata si oregano

Postat de eumimi

Pizza cu carne tocata si oregano

Mai intai pregatim aluatul pentru blat. Dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam uleiul si lingurita de sare si amestecam. Adaugam faina toata odata, sarea si incepem sa framantam aluatul....

Citeste continuarea

Pizza casei cu blat din faina integrala

Postat de katty

Pizza casei cu blat din faina integrala

Intr-un castron punem faina integrala, faina alba si facem o adancitura in mijloc. Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calda si amestecam bine, apoi turnam in adancitura...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 20.02.2022, 12:44
tare buna!
la 20.02.2022, 14:58
Bună!
la 20.02.2022, 15:10
Delicioase!
la 20.02.2022, 15:30
Cu siguranta au iesit delicioase!
la 20.02.2022, 18:14
Foarte faine!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking