Pizza turceasca

Postat de merisor67 in Pizza
25 Mar 2015 | 12927 vizualizari
Pizza turceasca

Pentru ca ne-a adus mama soacra niste carne de miel, cum nu prea ne omoram cu acest tip de carne, m-am gandit ca dintr-o parte sa fac pizza turceasca. Am mancat mai demult la cineva si mi-a placut, asa ca am facut si le-a placut la ai mei.

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 200 ml apa calda
  • 50 ml ulei de masline
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 600 – 650 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 600 gr carne de miel, tocata
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 praf boia de ardei dulce
  • 1 praf oregano uscat
  • 1 praf piper macinat
  • 1 praf chimion macinat
  • 200 gr ardei in sos de rosii
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Pentru aluat, dizolvam drojdia cu zaharul,  adaugam 150 ml apa calda si o mana de faina.

Amestecam bine totul, acoperim vasul si lasam maiaua sa creasca 10-15 minute, pana isi va dubla volumul.

In restul de apa calda, dizolvam sarea si adaugam uleiul.

Punem faina intr-un bol si ii facem o adancitura la mijloc in care vom pune maiaua crescuta si incepem sa turnam apa cu uleiul cate putin, adunand la centru, treptat si faina de pe marginile vasului.

Framantam aluatul, la inceput in vas, apoi pe masa de lucru, infainata.

Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul si ne ocupam de umplutura.

Punem uleiul intr-o tigaie, pe foc, iar cand se incinge calim ceapa tocata marunt, amestecand continuu sa nu se arda, apoi adaugam carnea tocata, pe care am asezonat-o cu condimentele si sarea.

Adaugam si usturoiul curatat si tocat rondele si lasam totul pe foc pana cand carnea este preparata definitiv, dar nu uitam sa mestecam din cand in cand.

Cu 5 minute inainte de stingerea focului, adaugam peste carne si ardeiul in sos de rosii, iar la final, patrunjelul tocat.

Lasam carnea la racit pana este gata aluatul, eventual o mai scurgem de lichid, daca este prea mult, dar e bine sa fie mai unsa.

Aluatul il impartim in patru parti, pe care le vom intinde pe masa in forme dreptunghiulare.

Impartim si carnea tocata in patru parti si peste fiecare foaie de aluat punem cate o parte de carne.

Adunam marginile aluatului catre interior, peste carne si le dam forma de barcute.

Transferam barcutele in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza turceasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (53)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pide cu carne tocata (pizza turceasca)

Postat de rocsi_1612

Pide cu carne tocata (pizza turceasca)

Aluatul: Intr-un pahar turnati putin din apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecati si lasati 5 minute deoparte. Faina cernuta o amestecati cu sarea. Adaugati drojdia, amestecati cu o paleta,...

Citeste continuarea

Pizza turceasca cu carne tocata

Postat de mitinita

Pizza turceasca cu carne tocata

Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2015, 10:39
buna buna
la 25.03.2015, 10:40
Ce bunatate!
la 25.03.2015, 10:44
Cu carne de miel este cea mai buna!
la 25.03.2015, 10:45
ce bine arata
la 25.03.2015, 10:55
si eu vreau(((((

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking