Pizza cu carne de pui

Postat de Dya in Pizza
22 Aug 2014 | 5755 vizualizari
Pizza cu carne de pui

Daca sotul meu a spus ca e cea mai buna pizza si ca ar manaca-o doar astfel pregatita, sa il credeti pe cuvant! :D Nu este fan pizza si nici nu ar da o farfurie de mancare gatita pe asa ceva. Insa in seara asta ,, a cedat! Sau poate doar ii era prea foame! :))

Ingrediente

  • Pentru aluat ne sunt necesare:
  • un pliculet de drojdie uscata
  • 700 gr faina alba de grau
  • 400 ml apa calduta
  • 2 linguri cu ulei
  • un praf de sare (sau dupa gust)
  • 1-2 lingurite cu oregano
  • Pentru umplutura ne sunt necesare:
  • 2 oua
  • un piept mic de pui
  • un ardei capia rosu
  • 2 cepe uscate, potrivte
  • un dovlecel mic
  • 200 gr branza de burduf
  • 200 gr cascaval Delaco
  • cateva rosioare mici (de curte)
  • 4-6 linguri cu porumb crud
  • cateva frunzulite de busuioc
  • Pentru sos ne sunt necesare:
  • 50 ml apa plata
  • 100 ml suc de rosii
  • o lingura cu bulion
  • cateva rosii zdrobite
  • 1-2 catei de usturoi
  • condimente dupa gust: sare, chilli, oregano

Mod de preparare

 Intr-un bol cu putina apa calduta turnam continutul pliculetului cu drojdie uscata, amestecam pana la omogenizarea completa si lasam bolul intr-un loc caldut pentru 10-15 minute.

Intr-un vas mai mare, adaugam faina si condimentele dupa gust (sarea si oregano), amestecam pentru incorporarea uniforma si adaugam si drojdia dospita. Framantam aluatul, turnand putin cate putin apa calduta. Adaugam si uleiul si continuam framantarea pana ce aluatul obtinut devine elastic si nelipicios.

Acoperim vasul cu un prosopel curat si il pastram la frigider pentru cateva ore, timp in care isi va dubla volumul.

Dupa ce aluatul a crescut suficient, il impartim in doua parti egale si din fiecare dintre aceste intindem doua foi potrivite pentru tava de argaz (sau o alta asemanatoare).

Ungem tava cu putin ulei, asezam foaia de aluat si o intepeam din loc in loc cu o furculita. O ungem apoi cu putin sos de rosii si presaram oregano dupa gust.

In ordine aleatorie, asezam ingredientele pentru compozitie: dovleceii feliati, pieptul de pui taiat in fasii subtiri), rondelele de ardei capia si ceapa, bulgarasii de branza de burduf si boabele de porumb crud, rosioarele si busuiocul proaspat. Peste toate acestea turnam ouale batute spuma.

Punem apoi vasul in cuptorul incins in prealabil, pana ce blatul devine pufos, iar pizza rumena. Dupa ce o scoatem din cuptor presaram cascavalul ras.

Cat timp pizza se afla in cuptor pregatim sosul: Intr-o craticioara mica adaugam sosul de rosii , bulionul, rosiile zdrobite, usturoiul tocat marunt, apa si condimentele dupa gust. Fierbem totul pana ce acesta devine suficient de dens.

Se serveste calda, alaturi de o bere rece! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata

Postat de merisor67

Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata

Am inaugurat cu aceasta ocazie tava de la Dr Oetker, de 28/40 cm. Pentru aluat, sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul si le frecam cu o lingura de lemn, pana la diluare. Punem...

Citeste continuarea

Piept de pui umplut, in foietaj

Postat de gaby_d

Piept de pui umplut, in foietaj

Mod de preparare Pieptul de pui se spala si se curata de piele. Se face in fiecare bucata cate un buzunaras taind fin intr-o laterala fara a ajunge in capatul bucatii de carne. Preparam un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2014, 21:58
la 22.08.2014, 22:08
la 22.08.2014, 22:17
prima venita,prima servita
la 22.08.2014, 22:17
Ce pofta mi-ai facut!!
la 22.08.2014, 22:17

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking