Pizza cu carciofi si piept de pui

Postat de comanligia in Pizza
3 Oct 2013 | 5181 vizualizari
Pizza cu carciofi si piept de pui

Ingrediente

Pentru blat:

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 21 gr de drojdie
  • ulei(se toarna cate putin la framantat)
  • sare

Pentru umplutura:

  • 6 carciofi murati
  • 250 crema ricotta
  • 1 bula de mozarella
  • ulei de masline
  • cateva feliute de rosii
  • 1/2 piept pui
  • ketchup Univer
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se face maiaua,drojdia se desface intr-un bol in putina apa calduta si putin zahar,se lasa la caldura sa creasca cateva minute.

Apoi intr-un castron mai mare se pune faina,in mijloc se pun ouale,sarea si apoi maiaua crescuta,se amesteca toate apoi se pune laptele si se framanta bine 10-15 minute iar la fiecare framantare se adauga cate putin ulei.Dupa ce sa framantat bine se lasa la crescut intr-un loc cald si acoperit cu un prosop curat,eventual pentru o crestere mai rapida se pune sub castron o oala cu apa fierbinte.

Dupa ce a crescut se ruleaza cu un rulou o foaie dupa preferinte mai subtire sau mai groasa,se pune intr-o tava rotunda unsa cu ulei,apoi se pun pe rand ingredientele:intai se pune crema ricotta amestecata cu putina sare,peste se unge cu ketchup,apoi se aseaza dupa preferinte felii de mozarella,pieptul de pui taiat feliute mici si prajit putin cu ulei de masline,se adauga carciofi taiati pe jumatate,rosiile feliute, se presara putin oregano,busuioc si piper.Se da la cuptor pentru coacere la foc mare.La final daca mai doriti Ketchup mai puteti adauga.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu carciofi si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pizza cu blat de paine toast

Postat de Pungasa_Rogue

Pizza cu blat de paine toast

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se asaza feliile de paine toast intr-o tava unsa cu ulei (de preferat este sa puneti si hartie de copt; eu nu am avut si mi s-a lipit putin blatul de...

Citeste continuarea

Pizza Royal (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Pizza Royal (reteta video)

Presar putin faina pe masa de lucru, scot aluatul din bol si il impart in trei bucati, doua bucati le voi folosi pentru blat de pizza si a treia fac din ea bilute mici, bilutele acestea va voi va...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2013, 11:43
Arata tare bine si cred ca-i si tare buna!! dar nu stiu ce-s aia carciofi
la 03.10.2013, 11:49
m-am dus la treducere si cred ca anghinare
la 03.10.2013, 11:52
carciofi cred ca e in italiana eu stiam in franceza artichaut,si uite asa am amestecat-o acum daca e so lasam cu carciofi ca asa am auzit mai des o lasam asa daca nu o sa rectific sa vedem ce zice si bucataras
la 03.10.2013, 12:07
buna pizza ta!!!
la 03.10.2013, 12:08
da anghinare se zice la carciofi!!!si eu am avut dificultatea asta

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking