Minipizza

Postat de merisor67 in Pizza
30 Sep 2013 | 5219 vizualizari
Minipizza

E putin mai mult de munca la aranjatul aluatului in forme, dar sunt de efect.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 400 gr faina
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • Pentru topping:
  • 150 gr piept de pui
  • 150 gr sunca presata
  • 150 gr ciuperci conservate
  • 1 rosie
  • 1 gogosar
  • piper
  • oregano
  • 150 gr urda
  • 1 ou
  • sare
  • cateva fire de marar

Mod de preparare

Pentru aluat: intr-un bol, frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam laptele caldut in care am dizolvat un varf lingurita de sare, apoi incepem sa incorporam faina. Infainam masa si rasturnam aluatul pe masa unde incepem sa framantam picurand si ulei in maini pana cand aluatul nu se mai lipeste.

Punem aluatul inapoi in bol, il acoperim cu un stergar si il lasam la crescut aproximativ 15 minute.

Dupa ce a crescut suficient, intindem aluatul pe masa de lucru si decupam 8 crecuri.

Punem fiecare cerc intr-o forma de tartina unsa cu ulei si ii imbracam peretii interiori.

Intepam din loc in loc aluatul cu o furculita.

Taiem pieptul de pui(eu am avut de la gratar) in cubulete, la fel sunca preasata si gogosarul, le amestecam intr-un bol si adaugam urda, mararul tocat, ciupercile tocate si oul.

Omogenizam, condimentam si incepem sa umplem tartinele cu aceasta compozitie.

La mijloc asezam cate o felie de rosie si dam la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.

Servim cu ketchup dupa preferinte.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minipizza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Minipizza

Postat de Pungasa_Rogue

Minipizza

Aluat: Se prepara maiaua astfel: intr-un castron drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza se adauga laptele caldut si doua linguri de faina. Se amesteca totul, apoi se lasa la...

Citeste continuarea

Cuib de viespi pizza

Postat de mitinita

Cuib de viespi pizza

Aluatul de pizza Intr-un bol,punem putina apa,drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte,apoi adaugam restul de apa,faina si framantam un aluat. Acoperim bolul cu o casca de dus si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2013, 10:12
ce frumoase sunt
la 30.09.2013, 10:13
ce faine sunt
la 30.09.2013, 10:13
da, da, efectul de ingrasat )
la 30.09.2013, 10:16
frumoase si bune
la 30.09.2013, 10:20
Laura

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking