Ingrediente
- 400 gr faina
- 1 cub drojdie proaspata
- 2 lingurite sare
- 50 ml ulei
- 1 piept de pui (cca. 600 gr)
- 1/2 lingurita cimbru
- 1 ceapa potrivita ca marime
- piper
- 3 linguri ketchup univer
- pasta ardei univer
- 4 ardei bulgaresti
- 1 ou
Mod de preparare
Am pus faina intr-un castron, am facut o adancitura, am pus drojdia, 1 lingurita sare si putina apa calduta si am facut o maia. Am lasat-o sa creasca 10 minute, dupa care am adaugat jumatate din cantitatea de ulei si am framantat in continuare pana am obtinut un aluat (putin mai vartos) adica bun de intins.
Am lasat sa creasca si intre timp am curatat ceapa si impreuna cu pieptul de pui le-am macinat, dupa care le-am pus la calit pentru 10 minute impreuna cu sarea, piperul si cimbrul. Dupa ce s-au calit lasam sa se raceasca.
Aluatul dupa ce a crescut il impartim in doua parti egale, luam o bucata si o modelam sub forma de cerc, punem 2-3 linguri ketchup si intindem, apoi punem pieptul de pui, adaugam rondelele de ardei si din loc in loc pasta de ardei. Acoperim cu cealalalta jumatate de aluat, portionam cu cutitul in triunghiuri, mai lasam 5 minute sa creasca apoi introducem in cuptorul incins la 180 grade. Lasam cca 35 minute. Inainte de a o scoate o ungem cu ou batut cu o lingura de lapte.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza taraneasca cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|