Pizza taraneasca

Postat de Angelica in Pizza
11 Oct 2013 | 3198 vizualizari
Pizza taraneasca

Nu stiam cum sa-i zic la pizza asta ca am facut-o asa, la repezeala si cu ce-am avut p'acolo prin frigider, asa ca i-am zis Pizza taraneasca ,cu toate ca e de fapt o o pizza.... cu ce-am avut p'acolo:)Nu conteaza cum ii ziceti, conteaza ca e tare buna:) Pofta s-avem!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr. faina alba
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 300 ml.apa calduta
  • Topping:
  • 5 crengute de rosii cherry
  • 1carnat afumat de casa
  • 200 gr. piept de pui
  • 100 gr.bacon afumat
  • 20-25 bucati de mozzarella bilute
  • 1 broccoli mai mic
  • cimbru si oregano uscat
  • ketchup Univer
  • frunze de busuioc proaspat
  • ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Aluat:

1.Intr-un castron amestecam 1 lingura de ulei cu drojdia, zaharul, sare si apa.Lasam sa stea la loc cald pana incepe sa spumeze, cam 10 minute.

2.Intr-un alt castron mai mare punem faina, facem o adancitura in mijloc, turnam amestecul de drojdie si restul de ulei.Amestecam cu o lingura pana toate se combina, dupa care, rasturnam aluatul rezultat pe masa pudrata lejer cu faina si incepem sa il framantam bine cu mainile, cam 10 minute.

3.Impartim aluatul in 2 bucati si modelam bucatile rupte in forma de bila.Le pudram cu putina faina, le acoperim cu un prosop si le lasam la dospit, la loc cald, pentru 1 ora sau pana si tripleaza volumul.

Topping:

1.Punem intr-o tigaie ulei de masline si prajim bine baconul taiat cuburi marunte si carnatul rondele.

2.Cand sunt prajite, le scoatem din tigaie si in uleiul ramas punem pieptul de pui taiat bucati potrivit de mari si condimentat cu sare si piper.

3.Cand este rumen-auriu il scoatem pe un servet de hartie.Il punem deoparte.

4.Intr-o craticioara punem apa la fiert cu sare.Cand fierbe, punem broccoli desfacut in buchetele mai mici.Il lasam sa fiarba la foc potrivit pana este patruns, dupa care il strecuram si il dam sub jet de apa rece.Il punem deoparte.

Asamblare:

1.Ungem toata suprafata feliei de aluat cu ketchup Univer, presarm putin cimbru si oregano si asezam pieptul de pui, baconul, carnatul, buchetelele de broccoli, rosiile cherry si mingile de mozzarella.

2.Dam tava la cuptor la foc iute-mediu pana pizza este rumena.

3.O scoatem, o garnisim cu frunze de  busuioc proaspat si o servim alaturi de un ketchup dulce Univer.

Pofta mare va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pizza de casa cu de toate

Postat de Pungasa_Rogue

Pizza de casa cu de toate

Se cerne faina, intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-le apoi sa se odihneasca pentru 10-15 minute. Dupa aceea, se face o adancitura in mijlocul fainii si se pun oul, sarea, zaharul,...

Citeste continuarea

Pizza de casa cu de toate

Postat de AdrianUdrea

Pizza de casa cu de toate

Trebuie să vă spun de la inceput ca, atat aluatul, cat si toppingul au fost pentru doua tavi mari de pizza, de 30/40 cm. Pentru aluat, amestecam oul cu un praf de sare, smantana si uleiul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2013, 07:58
mi-ai adus aminte de pizza. Cred ca azi m-apuc de ea sa nu ratez concursul
la 11.10.2013, 07:58
pana atunci servesc o feliuta de la tine.
la 11.10.2013, 08:33
ti-ai deschis pizzerie?)))
la 11.10.2013, 08:43
la 11.10.2013, 08:52

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking