Pizza ţărănească şi picantă cu blat subţire

Postat de ionix in Pizza
4 Sep 2010 | 8055 vizualizari
Pizza ţărănească şi picantă cu blat subţire

Simplu si picant... Eu am facut 2 pizza in vasul de yenna

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 100 ml apa calduta
  • faina cat cuprinde
  • 1 lingurita cu otet
  • Pentru sosul iute:
  • 100 ml suc de rosii
  • 4 picaturi din pasta de ardei iute
  • lingurita cu miere
  • un praf de sare
  • Toppinguri:
  • 150 g branza inchegata  oaie
  • 150 g branza inchegata de vaca
  • ceapa
  • 2 ardei
  • doua oua
  • 3 linguri cu smantana
  • 3 rosii
  • salam taranesc
  • bacon

Mod de preparare

Preparare blat:

Se amesteca bine toate ingredientele pana cand iese un aluat numa’ bun de intins. Aluatul se aseaza intr-o tava unsa cu ulei

Pentru a face sosul iute, amestecam bine toate ingradientele.

Peste aluat punem sosul iute.

Sfaramam branzeturile peste sosul iute. Peste branzeturi punem ceapa si ardeii taiati julien. Taiem si rosiile felii deasupra iar apoi asezam mezelurile. Ouale le batem cu smantana, sare si piper iar apoi se intind peste pizza .

Se baga tava la cuptor si  se lasa la foc mediu pana cand ouale de deasupra sunt gata. Se serveste alaturi de muuuuuuuulta apa plata sau bere, daca va tine sa beti atata bere cat sa stingeti iuteala. :D

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza ţărănească şi picantă cu blat subţire" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza cu ton (varianta mea)

Postat de simonacallas

Pizza cu ton (varianta mea)

Drojdia am amestecat-o cu zahărul şi am lăsat-o 1 minut să se lichefieze, timp în care am încălzit apa. Am turnat apa caldă peste drojdie, am presărat o linguriţă de făină...

Citeste continuarea

Pizza de casa cu de toate

Postat de AdrianUdrea

Pizza de casa cu de toate

Trebuie să vă spun de la inceput ca, atat aluatul, cat si toppingul au fost pentru doua tavi mari de pizza, de 30/40 cm. Pentru aluat, amestecam oul cu un praf de sare, smantana si uleiul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2010, 11:14
Pizza de la tara? Adica-i taranca?
la 04.09.2010, 11:20
la 04.09.2010, 11:21
aham aham... ingredientele de baza ce dau gustul ei, adica branzeturile, sunt de la tara --> e pizza taraneasca... stai stai, ca vin si cu alte chestii taranesti dar in cateva zile, mi-e lene azi
la 04.09.2010, 11:21
@Roxy... ce-s fata maimutoii aia??? ti-e lene sa scrii?
la 04.09.2010, 11:50
nu imi elene...dar nu stiu ce sa mai zic,,sunt si putin obosita k doar stii kt am muncit zilele astea...da imi place ce ai facut

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking