Ingrediente
- Pentru blat:
- 100 g unt la temperatura camerei
- 1 ou
- un praf de sare
- 100 ml apa calduta
- faina cat cuprinde
- 1 lingurita cu otet
- Pentru sosul iute:
- 100 ml suc de rosii
- 4 picaturi din pasta de ardei iute
- lingurita cu miere
- un praf de sare
- Toppinguri:
- 150 g branza inchegata oaie
- 150 g branza inchegata de vaca
- ceapa
- 2 ardei
- doua oua
- 3 linguri cu smantana
- 3 rosii
- salam taranesc
- bacon
Mod de preparare
Preparare blat:
Se amesteca bine toate ingredientele pana cand iese un aluat numa’ bun de intins. Aluatul se aseaza intr-o tava unsa cu ulei
Pentru a face sosul iute, amestecam bine toate ingradientele.
Peste aluat punem sosul iute.
Sfaramam branzeturile peste sosul iute. Peste branzeturi punem ceapa si ardeii taiati julien. Taiem si rosiile felii deasupra iar apoi asezam mezelurile. Ouale le batem cu smantana, sare si piper iar apoi se intind peste pizza .
Se baga tava la cuptor si se lasa la foc mediu pana cand ouale de deasupra sunt gata. Se serveste alaturi de muuuuuuuulta apa plata sau bere, daca va tine sa beti atata bere cat sa stingeti iuteala. :D
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza ţărănească şi picantă cu blat subţire" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|