Ingrediente
- pentru blat:
- 1 ou
- 1 lingura margarina
- o canita mica lapte
- un praf de sare
- drojdie cat o nuca
- faina cat cuprinde
- umplutura:
- salam mai uscat
- rosii
- ceapa
- masline
- cas de vaca
- felii de gogosar
- 1 lingura pasta de tomate
- piper
- sare
Mod de preparare
blatul:
Amestecam oul cu margarina si laptele. drojdia o inmuiem cu o lingura lapte . o turnam peste celelate ingrediente. punem si sare apoi faina treptat pana obtinem un aluat tare. il lasam la dospit 25-35 minute.
pregatim ingredientele pentru umplutura:
Salamul il taiem cubulete. Rosia o spalam si o taiem felii. Ceapa o curatam ,o spalam, si taiem felii pestisor. Taiem cateva felii de gogosar. Casul de vaca il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Maslinele le taiem bucati.
Dupa ce aluatul a stat la dospit,il intindem pe masa de lucru,pe care mai intai presaram niste faina alba. Intindem o foaie forte subtire.
Luam o tava,o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia de aluat. Pasta de tomate o amestecam cu sare si piper,iar cu rezultatul obtinut ungem foaia, apoi incepem sa punem ingredientele:salamul,felii de gogosar,felii de rosii,pestisori de ceapa ,maslinele si cas de vaca ras. Dam tava in cuptorul incins . Lasam pizza acolo pana este gata.
pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza taraneasca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|