Ingrediente
- Pentru aluat
- 300 grame faina
- 60 ml ulei
- 200 ml lapte
- 15 grame drojdie de bere instantanee
- 1 lingurita de sare
- Umplutura
- 4 ardei verzi copti si curatati de coaja
- 2 rosii mari
- 2 vinete de marime medie
- 4 dovlecei zucchini
- 250 grame de ciuperci sau o conserva de ciuperci feliate
- 100 grame masline negre feliate
- 2 lingurite za’atar( oregano uscat cu seminte de susan prajite)
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper proaspat macinat
- 3 linguri ulei de masline
- cascaval ras
Mod de preparare
Blatul
Se amesteca faina cernuta cu drojdia instantanee 1 minut, apoi se adauga se celelalte ingrediente; se prepara o coca. Se lasa sa creasca cel putin o ora. Se framanta din nou si se imparte in doua. Se intind 2 foi care se aseaza in 2 tavi de aluminiu cu diametrul de 32 cm unse cu ulei.
Umplutura
Ardeiul se coace pe plita si se curata de coaja. Vinetele se taie in rondele sau pe lungime; se sareaza si se lasa 20 de minte, apoi se storc de apa. Dovleceii zucchini se taie felii subtiri pe lungime. Se incinge uleiul de masline si se adauga feliile de dovlecel; se calesc pana iau o culoare aurie. Se scot pe hartie absorbanta. Se procedeaza la fel cu vinetele feliate. Ciupercile se taie marunt si se calesc in ulei pana iau o culoare aurie.
Se aseaza pe blatul de pizza ardeii copti taiati felii subtiri, vinetele si dovleceii. Rosiile se taie in jumatati si apoi se feliaza; se aseaza peste vegetale si se presara cu maslinele si za’atarul. Se rade cascavalul deasupra rosiilor. Se lasa in tava inca 15 minute ca sa mai creasca.
Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade 15 minute; se aprinde cuptorul de sus si se lasa cateva minute pana ia o culoare aurie. Se scoate pe un platou si se presara cu frunze de rucola si varza rosie taiata fideluta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza vegetariana à la Veneţia" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|