Tarta cu carne si legume

Postat de timea in Pizza
3 Feb 2014 | 19282 vizualizari
Tarta cu carne si legume

Pentru mic dejun sau cina sau de pus la pachet la lucru aceste tarte sunt absolut perfecte. E drept ca mie imi place sa fac tarte in mod deosebit, atat dulci cu fructe cat si acestea din aluat dospit cu diverse umpluturi. Desi aceasta este o tarta din aluat sarat, umplutura are un gust dulceag datorita legumelor dulci folosite.

Ingrediente

  • 250 gr fina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita zahar
  • 170 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei de masline
  • Umplutura:
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 3 morcovi
  • 2 cepe mici rosii
  • 2 cepe mici albe
  • 1 ardei rosu
  • 1 rosie
  • 2 oua
  • sare si piper
  • - 2 linguri sos chili
  • - 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute.

Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta. La final adaugam o lingura de ulei de masline. Terminam de framantat cand aluatul nu se mai lipeste de degete.

Presaram deasupra putina faina, acoperim cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer aprox 1 ora.

In acest timp ne ocupam de umplutura. Incepem prin a curata legumele. Tocam ceapa si ardeiul si le calim putin in ulei. Adaugam morcovii dati prin razatoare si calim aprox 5 minute. Rosiile taiate marunt le adaugam la final si le lasam la calit inca 2-3 minute.

Luam de pe foc, turnam intr-un bol si lasam la racit.

In aceeasi tigaie punem si carnea la calit (nu e nevoie sa adaugati ulei).

Amestecam sa se caleasca bine apoi luam de pe foc si o adaugam peste legume.

Cand amestecul s-a racit putin, adaugam sare, piper si cele doua oua si amestecam bine.

Tapetam masa de lucru cu faina si intindem aluatul sub forma rotunda. Cercul trebuie sa fie putin mai are decat tava. Asezam aluatul in tava unsa cu unt, ungem aluatul cu sosul de chili, turnam umplutura si nivelam, apoi tragem marginile de aluat peste umplutura. Marginele le ungem cu galbenusul de ou.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 35 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Feliem si servim cald sau rece (mie imi place foarte mult si rece).

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (53)
Retete similare

Tarta cu carne tocata si legume

Postat de oanapl

Tarta cu carne tocata si legume

Se prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens...

Citeste continuarea

Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume

Postat de oanapl

Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume

Prepari mai întâi umplutura de carne tocată. Pui uleiul la încins și călești în el ceapa tocată solzișori, morcovul dat pe răzătoarea mică și 2 căței de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2014, 20:19
frumoasa si gustoasa!
la 03.02.2014, 20:21
sigur este gustoasa
la 03.02.2014, 20:25
Medi , Laurenta multumesc
la 03.02.2014, 20:25
buna buna
la 03.02.2014, 20:27
ce mult imi plac tartele astea

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking