Foi de brick tunisiene

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
25 Iul 2016 | 4070 vizualizari
Foi de brick tunisiene

Astazi 25 iulie este ziua Republicii in Tunisia. Independenţa ţării a fost recâştigată in anul 1956 ! Noua conducere în frunte cu Habib Bourguiba (fostul prim ministru)- a adus schimbări importante în viata politică şi socială a ţării. Bourguiba a văzut în fortele islamice puteri de reţinere. A slăbit puterea asupra societăţii a conducătorilor religioşi, le-a îndepărtat din învăţământ şi justiţie. A lichidat tribunalul Saria. A confiscat averea persoanelor care deţineau bisericile si instituţiile religioase. Tunisia, fără să prevadă egalitatea între sexe, este din 1956 ţara arabă care acordă cele mai multe drepturi femeilor. În anul 1987 ministrul de interne Zine el–Abidineben Ali, a declarat că Bourguiba nu mai este capabil mental să–şi continuie activitatea şi l-a pensionat într-un palat din afara oraşului Monastir. Ben Ali a reuşit să liniştească opoziţia islamică, cu un pelerinaj în Mekka şi prin declararea că sărbătorirea Ramadanului va fi obligatorie. Puterea lui câştigată foarte rapid a fost obiectata şi de propriul partid. La alegerile din 1994 partidul opoziţional nu s-a prezentat şi a câştigat numai 1% fata de cei 97,7% câştigaţi de Ben Ali.  În zilele de azi politica nu este o temă de conversaţie populară (adică nu este recomandata) în Tunisia. Mulţi Tunisieni îşi exprimă admiraţia faţă de conducerea lui Ben Ali. În timpul conducerii lui, politica externă a Tunisiei a devenit o politică cu orientare vestică, iar stabilitatea ţării este cunoscută ca o ţară sigură în acest teritoriu. ( sursa : http://www.tunisia-online.ro/) Va prezint cu aceasta ocazie o reteta de brick. De obicei, sunt cu carne sau cu ton. Va propun o alternativă vegetariana cu cartofi și praz. Dacă va ramane un pic de piure de cartofi, faceti aceasta reteta. Este rapid si delicios.

Ingrediente

  • 5 foi de brick
  • 3 cartofi
  • 1 praz
  • 1 ou pentru fiecare brick
  • 100g cascaval sau brânză rasă
  • patrunjel tocat
  • boia de ardei,
  • coriandru pudra
  • sare și piper
  • harissa (opțional)
  • ulei de măsline

Mod de preparare

Se spală prazul și se taie marunt. 

Rumeniti prazul într-o tigaie cu un pic de ulei de măsline. Lasati sa se raceasca. 

Fierbeti cartofii cu tot cu coaja in apa cu sare. 

Cand sunt fierti treceti-i prin apa rece pentru a-i decoji mai repede.

Indepartati coaja si presati-i cu o furculita (sau la robot).

Se adauga boia de ardei, patrunjelul tocat, coriandrul  si prazul. 

Se condimentează cu sare, piper si harissa. 

Se amestecă bine pentru a obține o pastă omogenă. 

Punem o foaie de brick pe o farfurie. Pliati marginile pentru a obține un pătrat.

Se pune umplutura în centrul foii in forma de cerc și se pune oul în mijloc.

Se presară deasupra brânză rasă.

Uniti fiecare margine una față de cealaltă pentru a obține în cele din urmă un triunghi.

Intr-o tigaie se încălzește un pic de ulei. Se prajesc foile de brick umplute  timp de 1-2 minute pe fiecare parte.

Se scot pe un prosop de hârtie.

Serviti-le cu o salata verde sau simple acompaniate cu lămâie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de brick tunisiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv bulete din branza

Postat de panacris

Aperitiv bulete din branza

Bucățile de brânză se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie sau răzătoarei electrice. Se adaugă cele două ouă și făina, se asezonează...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza de vaci

Postat de mitinita

Aperitiv placinta cu branza de vaci

Intr-un bol se amesteca cele doua oua si branza de vaci. Se ia o foaie de placinta si se pune din loc in loc compozitie. Se strange foaia sub forma de evantai. Se pune foaia in tava de 32...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2016, 20:16
Foooooarte faina reteta! Sunt foile noastre de placinta?? Ce mi-ar place o incursiune gastronomica prin Tunisia...
la 25.07.2016, 20:21
Interesantă rețetă!
la 25.07.2016, 20:26
Interesant !
la 25.07.2016, 20:29
la 25.07.2016, 20:43

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking