Ingrediente
- 5 foi de brick
- 3 cartofi
- 1 praz
- 1 ou pentru fiecare brick
- 100g cascaval sau brânză rasă
- patrunjel tocat
- boia de ardei,
- coriandru pudra
- sare și piper
- harissa (opțional)
- ulei de măsline
Mod de preparare
Se spală prazul și se taie marunt.
Rumeniti prazul într-o tigaie cu un pic de ulei de măsline. Lasati sa se raceasca.
Fierbeti cartofii cu tot cu coaja in apa cu sare.
Cand sunt fierti treceti-i prin apa rece pentru a-i decoji mai repede.
Indepartati coaja si presati-i cu o furculita (sau la robot).
Se adauga boia de ardei, patrunjelul tocat, coriandrul si prazul.
Se condimentează cu sare, piper si harissa.
Se amestecă bine pentru a obține o pastă omogenă.
Punem o foaie de brick pe o farfurie. Pliati marginile pentru a obține un pătrat.
Se pune umplutura în centrul foii in forma de cerc și se pune oul în mijloc.
Se presară deasupra brânză rasă.
Uniti fiecare margine una față de cealaltă pentru a obține în cele din urmă un triunghi.
Intr-o tigaie se încălzește un pic de ulei. Se prajesc foile de brick umplute timp de 1-2 minute pe fiecare parte.
Se scot pe un prosop de hârtie.
Serviti-le cu o salata verde sau simple acompaniate cu lămâie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de brick tunisiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|