Ingrediente
- 300 g de faina
- 3 oua
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 varf de cutit de sare
Mod de preparare
Se pun ingredientele in vasul Kitchenaid, se amesteca totul la viteza 2.
Cand aluatul incepe sa se formeze schimbam ustensila si petrim 5-8 minute.
Scoatem aluatul, il filmam si-l punem la rece pentru 1 ora. Impartim aluatul in 4.
Fainam un pic si incepem sa-l introducem in aparatul de paste -pozitia 1.
Foaia obtinuta o impaturim in 4 si o introducem din nou.
Cand avem o foaie neteda schimbam la pozitia 2, o trecem prin aparat, apoi punem pozitia 3.......pana la 5-6 - vezi poza
Punem foaia subtire obtinuta pe un prosop curat, la uscat cel putin 30 de minute.
Repetam procedura cu tot aluatul. Le taiem la lungimea dorita.
Mi-au iesit 10 foi ca-n poza.
Am folosit 7 foi pentru à ansambla o lasagne maricica- vezi reteta aici, celelalte 3 le-am congelat.
Voi vedea cum se folosesc dupa decongelare si va tin la curent.
Pofta Buna !!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de lasagne de casa - cu Kitchenaid" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|