Foi de lasagne de casa - cu Kitchenaid

Postat de ctlina in Lasagna
4 Mar 2015 | 2674 vizualizari
Foi de lasagne de casa - cu Kitchenaid

Cu ajutorul robotului... foarte simplu. Vin apoi cu reteta de lasagne

Ingrediente

  • 300 g de faina
  • 3 oua
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 varf de cutit de sare

Mod de preparare

Se pun ingredientele in vasul Kitchenaid, se amesteca totul la viteza 2. 

Cand aluatul incepe sa se formeze schimbam ustensila si petrim 5-8 minute.

Scoatem aluatul,  il filmam si-l punem la rece pentru 1 ora.  Impartim aluatul in 4.

Fainam un pic si incepem sa-l introducem in aparatul de paste -pozitia 1.

Foaia obtinuta o impaturim in 4 si o introducem din nou.

Cand avem o foaie neteda schimbam la pozitia 2, o trecem prin aparat,  apoi punem pozitia 3.......pana la 5-6 - vezi poza

Punem foaia subtire obtinuta pe un prosop curat, la uscat cel putin 30 de minute. 

Repetam procedura cu tot aluatul.  Le taiem la lungimea dorita.

Mi-au iesit 10 foi ca-n poza.

Am folosit 7 foi pentru à ansambla o lasagne maricica- vezi reteta aici, celelalte 3 le-am congelat. 

Voi vedea cum se folosesc dupa decongelare si va tin la curent.     

Pofta Buna !!!!!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de lasagne de casa - cu Kitchenaid" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna cu carne de curcan

Postat de Irina

Lasagna cu carne de curcan

Desi dureaza putin mai mult prepararea ei, reteta de lasagna e foarte usor de facut. Practic pregatim doua sosuri, unul de carne si unul bechamel pe care le montam, pe rand, peste foile de...

Citeste continuarea

Lasagna cu ghebe, sos de rosii, mozzarella si parmezan

Postat de simona72

Lasagna cu ghebe, sos de rosii, mozzarella si parmezan

Ghebele se spala se lasa sa se zvante si se taie marunt din cutit. Se pune la incins 2-3 linguri ulei de masline, se adauga ciupercile, un praf de sare si piper si se calesc la foc iute 5 minute....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2015, 16:05
la 04.03.2015, 16:18
Bune sunt!
la 04.03.2015, 18:46
la 04.03.2015, 20:48
la 05.03.2015, 00:08
Felicitari . Eu nu stiu daca as avea rabdare

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking