Foi de miere de albine

Postat de Alepaty in Prajituri
25 Sep 2016 | 9640 vizualizari
Foi de miere de albine

Este prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea ! Ps: Mai am de invatat la capitolul portionat prajituri si poze :)

Ingrediente

  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 3-4 linguri de miere
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 400 g faina
  • un praf de scortisoara

Pentru crema:

  • 2 linguri de faina
  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • 250 ml lapte
  • un borcan de gem de piersici

Mod de preparare

Pe planseta punem faina,bicarbonatul,scortisoara si turnam compozitia fiarta( mierea,untul,zaharul,laptele se pun intr-o cratita cu fund dublu pana se topesc si incepe sa fiarba se opreste si se toarna peste faina)

Se face un aluat din care trebuie sa iasa 3-4 foi,mie mi-au iesit 3( fiind prima oara nici nu speram la 4 foi )

Se coc foile pe dosul tavii,tapetata cu hartie de copt cam 12-15 minute sau pana prinde culoare.

Crema alba: Faina se amesteca cu zaharul,se adauga treptat laptele si se pune pe foc pana se ingroasa cao budinca.

Se lasa la racit si cand e rece se mixeaza untul lasat la temperatura camerei si apoi treptat se adauga din crema racita pana rezulta o crema densa.

Asamblare:

Foaie-crema-foaie-gem piersici-crema-foaie si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de miere de albine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Retete similare

Desert tort Medovik cu visine si nuca

Postat de mirela0911

Desert tort Medovik cu visine si nuca

Foile: Intr-un bol sau o cratita de inox incapatoare se pun zaharul, ouale, untul si mierea de albine. Se pune cratita pe baie de aburi si se amesteca cu un tel timp de 15 minute pana se topesc...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu smantana si nuca

Postat de sufletista

Desert prajitura cu smantana si nuca

Foi-Mixam ouale cu zaharul pana ce se topesc, adaugam uleiul si untul la temperatura camerei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2016, 11:02
Buna!
la 25.09.2016, 11:04
Vrednicuta ca o albinuta !
la 25.09.2016, 11:09
la 25.09.2016, 11:19
Buna prajiturica !
Si eu mai am de invatat la portionat, dar pentru asta e nevoie de cutit cu lama fooooarte subtire
la 25.09.2016, 12:42
Multumesc de pont Ina :">

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking