Foi de napolitane umplute cu crema de biscuiti

Postat de panacris in Dulciuri
22 Feb 2015 | 7577 vizualizari
Foi de napolitane umplute cu crema de biscuiti

Simplă și de efect, asta dacă aveți răbdare până a doua zi ;)

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Foi de napolitane 5 bucăți,
  • Biscuiți populari 300 g,
  • Lapte 300 ml,
  • Zahăr 300 g,
  • Pudră de cacao 2 linguri,
  • Esență de rom ½ fiolă,
  • Unt 200 g,
  • Dulceață de merișoare 1 borcan.

Mod de preparare

Se pune laptele  împreună cu zahărul, la fiert într-un vas cu fundul dublu, la foc mic, amestecându-se continuu, lăsându-se la fiert până ce se obține consistența unui sirop. Se adaugă biscuții mărunțiți cu ajutorul robotului, lăsându-se la fiert cca. 3 minute, amestecându-se continuu până ce se înglobează. Se adaugă unutul frecat spumă, esența de rom, pudra de cacao și dulceața, amestecându-se ușor până se înglobează toate ingredientele. Foile de napolitane se ung cu această cremă, așezându-se unele peste celelalte. Deasupra prăjiturii se așează o greutate și se dă la rece până a doua zi, când se taie în pătrățele sau romburi. Spor, răbdare și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitane umplute cu crema de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert foi de napolitana cu crema de cocos

Postat de Constelatialeu

Desert foi de napolitana cu crema de cocos

Intr-o cratita de inox am pus untul taiat bucatele mai mici, am adaugat zaharul si am pus pe foc sa se topeasca, am amestecat continuu sa nu se arda zaharul, apoi am adaugat ciocolata bucatele. Am...

Citeste continuarea

Foi Lica umplute cu crema Panacris

Postat de panacris

Foi Lica umplute cu crema Panacris

Bundinca de capsuni se pregateste cf. instructiunilor de pe ambalaj. Biscuitii si rahatul colorat se da prin razatoarea Moulinex sau masina de tocat carne. La acest amestec se adauga untul moale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2015, 18:10
ce bune sunt
la 22.02.2015, 18:19
Mama o făcea iarna după colind e tare bună!
la 22.02.2015, 18:26
Bune trebuie sa fie!!
la 22.02.2015, 18:31
Foarte buna
la 22.02.2015, 18:39
ce deliciu!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking