Foie gras

Postat de Sylvia in Reteta de vedeta
22 Dec 2014 | 21776 vizualizari

Sa faci foie gras de casa este o mare provocare :) este o etapa te trecut in parcursul de bucatarit, nu o sa va mint ca este usor dar va garantez ca este posibil, e vorba de multa precizie, respectare de temperaturi, timpi, cantitati ....Calitatea unui foie gras facut de casa, 100 % pur foie gras nu se compara cu nimic altceva, dupa ce il veti face veti intelege de ce pretul unui foie gras pur este de aproximativ 100 de euro pe kilogram , gustul este deosebit , aromele sunt pure si consitenta perfecta. Este deci o mare provocare : va lansati ?

Inapoi la reteta

Comentarii (26)

la 22.12.2014, 20:38
Ca sa va ajute in ceea ce priveste metoda prin care se scot venele de la foie gras crud va pun un filmulet : https://www.youtube.com/watch?v=WzXnzX-SXYE
la 22.12.2014, 20:41
la 22.12.2014, 20:42
uite o reteta demna de luat in seama si de pus la cutiuta
la 22.12.2014, 20:45
Tocmai ma intreba sotul ce este foie gras...
la 22.12.2014, 20:47
la 22.12.2014, 20:56
la 22.12.2014, 21:08
la 22.12.2014, 21:11
la 22.12.2014, 21:11
Simona, si eu am inteles abia acum, ca foie gras-ul nu e ficat de gasca simplu, crud, ci e un semipreparat
la 22.12.2014, 21:12
Eu abia astept retetele tale, ca mereu ne surprinzi cu ceva foarte bun si de efect!
la 22.12.2014, 21:16
Ina este un preparat chiar complicat ) crud nu se consuma niciodata pe aceasta baza de terina se fac diverse combinatii, crud se face la tigaie rapid ca sa nu il topesti prea tare
la 22.12.2014, 21:19
Simona denumirea de foie gras ( ficat gras) este datorita faptului ca rata este indopata bine ca sa fie un procent mare de grasime in ficat , sa aiba o anumita textura, este considerata o delicatesa mondiala, destul de controversata din cauza ingrasarii artificiale si brutale a gastelor eu nu mai stau in analize cand vb de foie gars ci il iau ca atare, la Castel unde lucrez este antreu rece la orice eveniment am lucrat cu el in toate formele in zeci de retete, e adoptat obligatoriu la mine ......fara comentarii din cauza de meserie
la 22.12.2014, 21:20
Mary esti o draguta imi pare rau ca nu gasesc destul timp sa va pun cate retete as vrea am sute de retete salvate dar toate la randul lor, vreau sa vin cu ce cred ca este mai nou sau mai necunoscut voua ca sa va arat ce va poate tenta sa incercati
la 22.12.2014, 21:50
la 22.12.2014, 22:18

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking