Foietaj cu bacon si cascaval

Postat de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri
20 Dec 2011 | 4801 vizualizari
Foietaj cu bacon si cascaval

Pentru ca m-am inscris la provocarea gazduita de Ama, mi-a revenit spre frunzarit blogul Corinei intitulat Bucataria Corinei. Dupa ce m-am tot uitat in sus si in jos si in stanga si in dreapta prin intreaga bucatarie si am tot frunzarit retetarul ala de citeva ori am ales Foietaj cu branza si carne. Nu l-am facut eu chiar ca in reteta Corinei pentru ca nu aveam chiar toate alea prin casa si in plus ne trebuia ceva rapid, de luat pe drum spre infulecare in masina pe drumul care o petrecere unde furam invitati.... banuiti voi unde, nu?

Ingrediente

  • 1 pachet de foietaj de 800 gr
  •  100 gr salam cu carnita (nu dau nume sa nu fac reclama, cica)
  • 300 gr bacon
  • 200 gr cascaval
  • 2 oua
  • 1 galbenus pentru uns
  • seminte de susan

Mod de preparare

Foietajul l-am scos din congelator si l-am lasat la dezghetat la temperatura camerei, pe un prosopel. Apooi l-am desfacut frumusel si incetiosr fara a-l rupe.

Salamul si baconul le-am taiat bucatele, cubulete potrivite adica nici prea mari nici prea mici. Le-am calit in 2 linguri de ulei pret de maxim maximorum 2 minute. Cele doua oua le-am zbatut foarte bine si apoi le-am adaugat peste movila de cascaval ras prin razatoarea mare :P. Intr-o tava am pus o hartie de copt am pus peste aceasta o bucata de foietaj (adica bucata dintr-un pachet 2*400gr got it?) si am pus peste ea un strat de salamior si bacon. Peste acesta am pus casacavul cu ou si am acoperit cu cealalta bucata de foietaj. am uns cu un galbenus de ou si am presarat deasupra seminte de susan.

L-am crestat asa pe ici - colo cat sa se patrunda mai bine la foc si am predat foietajul cuptorului, incins in prealabil. 

L-am lasat asa cam 35 minute la temperatura medie-potrivita, supravegheat indeatent. 

Cand a fost dragut rumenit l-am scos si l-am lasat la racit in tava, dupa care l-am taiat in patrate marisoare... si l-am devorat a doua zi...pe drum...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu bacon si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rulada cu cascaval si bacon

Postat de MotanLaOale

Aperitiv rulada cu cascaval si bacon

Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata. Se pun felii de cascaval pe toata suprafata. Se pun...

Citeste continuarea

Melci din foietaj cu sos de rosii, porumb si bacon

Postat de katty

Melci din foietaj cu sos de rosii, porumb si bacon

Intindem  foietajul scos de la frigider, pe un blat de lemn. Il ungem cu sos de rosii si presaram busuiocul. Presaram cascavalul ras, baconul taiat cubulete si tras cateva minute intr-o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 20.12.2011, 10:32
Mammmmaaa cum arata!!Super!!!
la 20.12.2011, 11:20
bun bun
la 20.12.2011, 11:38
arata de milioane Alice
la 20.12.2011, 11:51
delicioase si foarte bune
la 20.12.2011, 12:06
delicios

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking