Foietaj cu broccoli si conopida

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
5 Iun 2017 | 5256 vizualizari
Foietaj cu broccoli si conopida

O rețetă delicioasă și ușor de preparat, mai ales pentru cei care știu cât de recomandate sunt conopida și broccoli, dar nu le place gustul lor. Ingredientele folosite și modul de preparare dau acestor legume o savoare specială. Eu am numit această creație personală, BROCCONO, din contopirea silabelor inițiale ale cuvintelor ce denumesc legumele de bază ale tartei.

Ingrediente

  • 1 foaie de foietaj Morărița
  • 500 grame broccoli
  • 500 grame conopidă
  • 4 ouă
  • 100-150 grame telemea de vaci
  • 50 grame cașcaval
  • codițele de la 4-5 cepe verzi
  • sare
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Se lasă foietajul la decongelat.

Se curăță conopida și broccoli, se desfac în buchețele și se fierb, separat, în apă cu sare, aproximativ 15 minute. Când sunt gata fierte, se scurg de apă și se lasă să se racorească.

Codițele de ceapă verde se spală, se zvântă și se taie inelușe.

Cele 4 ouă se bat cu puțină sare. Se răzuie telemeaua și se pune în ouă.

Când foietajul este decongelat, se taie și se tapetează cu el fundul și pereții a două vase rotunde de Jena (cu diametrul de 18 cm) după care se înțeapă ușor cu o furculiță și se dau la cuptor pentru 3-4 minute.

Se scot vasele de Jena din cuptor și se pun în ele codițele de ceapă verde, amestecul de ouă și telemea, după care se aranjează frumos buchețelele de broccoli și de conopidă. La sfârșit, se pune cașcavalul răzuit și se dau vasele la cuptor, la foc potrivit.

Când tartele sunt aproape rumenite, se scot din cuptor, se ung cu un ou bătut spumă și se mai dau puțin la cuptor, până se rumenesc. Se scot vasele din cuptor, se lasă puțin să se răcorească, după care se desprinde ușor tarta cu un cuțit, de jur împrejurul vasului Jena. Se taie sub forma unor felii de tort.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu broccoli si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini tarte cu conopida si broccoli

Postat de oanapl

Mini tarte cu conopida si broccoli

Desfaci buchețelele de conopidă și broccoli și le fierbi în apă cu sare pentru 5 minute, apoi le scurgi bine de apă. Mixezi ouăle cu sare și piper. Întinzi aluatul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2017, 21:26
la 05.06.2017, 21:28
ma scuzati, dar aici nu vin la masa....)
la 05.06.2017, 21:29
Mulțumesc, Motănel!
la 05.06.2017, 21:30
Leoaico, am înțeles, dacă nu e cărniță, nu vrei... Treaba ta! Tu pierzi...
la 05.06.2017, 21:37
Am invatat sa si pierd, nu-i bai....

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking